Багато пар вибирають локацію для весілля поблизу свого місця проживання. Хоча деякі вирішують зібрати валізи та відсвяткувати важливий день свого життя в інших населених пунктах. У будь-якому випадку, географічне розташування має бути легкодоступним, щоб гості могли просто дістатися до нього. Наприклад, є у Львові банкетний зал, який має дуже зручну локацію.

Повідомте своїх гостей про різні способи прибуття, враховуючи всі можливі види транспорту. За можливості краще забезпечити трансфер для групової подорожі. Можна провести в ресторані банкети у Львові чи в локації просто неба. Дізнайтеся, на що потрібно зважати, вибираючи місце для святкування.

Що взяти до уваги?

  • Ціна відкритого бару

Бажаєте, щоб на події можна було вільно брати напої? Така опція часто включена в кінцеву ціну, часом – і зовсім безкоштовна (за покупки всього сервісу). У будь-якому випадку краще бути обережним і запитати, на яких умовах надається така послуга. Також подумайте, чи можна заощадити на непотрібних додаткових елементах.

  • Відстань від церемонії

Спробуйте зменшити відстань між місцем церемонії та місцем урочистості. Можна знайти локацію, де є каплиця, якщо ви збираєтеся святкувати релігійне весілля. Якщо бажаєте розділити два місця, подумайте про можливість запропонувати послуги трансферу та прості маршрути, щоб не змушувати гостей проводити занадто багато часу в автомобілі.

  • Відстань до найближчих готелів

Завжди знайдуться гості, яким знадобиться місце для сну. Ймовірно, багато хто приїде здалеку, а інші просто захочуть насолодитися вечіркою, не турбуючись про те, як повернутися додому. Спробуйте зв’язатися з можливими сусідніми помешканнями та домовитися про спеціальну ціну для ваших гостей. Як варіант – готель, де заброньований номер для молодят.

  • Оформлення простору, освітлення

Це дуже важливий момент. Дізнайтеся, чи піклується про це персонал локації, чи потрібно наймати окрему службу? Багато об’єктів подають оформлення як додаткову послугу, тому ціна може відрізнятися. За потреби запитайте, чи можете ви використовувати власний декор/замовити послуги декоратора, навіть якщо локація має власне оформлення та освітлення.

  • Послуга складання

Коли справа доходить до того, щоб встановлювати порядок столів і розташувати різні об’єкти урочистості, переконайтеся, що усе – на ваш смак. Для кожного в парі може бути важливим переконатися, що їх усе влаштовує найкращим чином, навіть якщо часто існують обмеження.

  • Охорона, паркування

Ви хочете уникнути візиту якихось незнайомців? Дізнайтеся про послуги безпеки, які пропонує локація: від спеціалізованого персоналу до обмежень в'їзду. Дізнайтеся про аварійні служби, доступні в цьому місці. Також – про близькість і доступ до екстрених об’єктів (лікарні, відділки поліції, пожежники тощо). Поцікавтеся можливістю паркування як для автомобілів, так і для автобусів, які будуть піклуватися про гостей. У разі нестачі місця доведеться продумати план Б, щоб спростити приїзд гостей і не створювати хаос.

  • Страхування від скасування

Варто бути передбачливим і не ризикувати, оскільки витрати будуть великі. Навіть якщо шанси дуже низькі, завжди можуть виникнути несподівані події, які змусять вас скасувати святкування. Щоб усунути будь-які сумніви, перевірте, чи є у локації служба скасування, яка гарантує, що ви отримаєте навіть мінімальну суму грошей у разі непередбачених подій. Як уже згадувалося, у багатьох локаціях немає строгих правил щодо цього аспекту, тому будьте в курсі, і в разі непередбачених подій ви не втратите занадто багато грошей.

Вдалого святкування!