Є люди «рівнинні» і є «морські». І «гірські» також є. У цих людей народжуються діти, і закохані в гори батьки хочуть долучити своїх улюблених діток до того, що вони вважають за найкраще у світі: до гор.

Це може бути катання на гірських лижах, гірський туризм чи навіть альпінізм. Або просто проживання в готелі на гірському схилі, з видом на сяючий снігом схил із чорними ялинами, під небом пронизливої ​​синяви.

Забронювати номер у СПА готелі у Карпатах для сімейного відпочинку ви можете за посиланням  https://taor.com.ua/!

Кому потрібні гори, батькам чи дитині?

Прихильники тепличного виховання дітей, як правило, обурюються спробами долучити маленьку дитину до гір та іншого «екстремального відпочинку». Вони переконані, що справжня причина криється в егоїзмі батьків, які просто не бажають відмовлятися від улюбленого хобі заради дитини. І тому тягнуть із собою «невинно страждаючого малюка» туди, де «дитині не місце».

Більш сучасні та відкриті світу батьки не бачать нічого страшного в тому, щоб подорожувати разом з малюком – за умови хорошої підготовки поїздки та розумної оцінки ризику, мінусів та плюсів.

Раннє прилучення малюка до хобі батьків дарує сім'ї особливі можливості для спілкування, формування міцних зв'язків, для взаєморозуміння та довіри.

Дитина, яка з дитинства звикла подорожувати, відкрита світу, краще адаптується в незвичній обстановці, легше встановлює соціальні зв'язки. Що більше вражень отримує малюк, то краще розвивається його інтелект. Про фізичний розвиток за раннього прилучення до спорту теж не варто забувати. Про формування відповідальності та дисципліни теж.

Дитячі враження неймовірно яскраві та довговічні. Не варто думати, що дитина «ще нічого не розуміє», що їй все одно, який перед нею відкривається вигляд — кам'яна стіна сусіднього будинку або сяючий гірський схил. Привчати до прекрасного треба з пелюшок.

Діти досить добре переносять нові умови, включаючи гірський клімат — за умови правильної підготовки та дотримання вимог безпеки. Відпочинок у Карпатах можна і слід розглядати як свого роду загартовування дитячого організму.

Де відпочити у Карпатах з дитиною?

Можна просто зняти великий номер у сімейному готелі та провести час, дихаючи найчистішим гірським повітрям, милуючись на розкішні пейзажі та гуляючи мальовничими околицями. У Карпатах є готелі, які добре пристосовані саме для сімейного відпочинку. Вони надають дитячі стільчики, коляски, пропонують безкоштовне (чи відносно недороге) відвідування дітьми розважальних комплексів, дитячих басейнів та ігрових кімнат. Якщо надалі планується залучати малюка до гірських лиж, можна взяти кілька уроків катання.