Закарпаття ― це унікальний край, оточений горами та лісами. Завдяки цьому, в регіоні сформувався унікальний мікроклімат, який значно відрізняється від прилеглих областей. Відпочинок у Закарпатті це чудовий спосіб відновити сили та наповнитися енергією.

Для того, щоб відпустка пройшла ідеально, слід наперед потурбуватися про місце проживання. Найкращим варіантом стане https://voevodyno.com/ua/ На курорті ви знайдете все, що потрібно для приємного відпочинку та повного релаксу.

Закарпаття славиться не тільки недоторканою особливою природою, але і непростою історією. Протягом часу свого існування, область входила до складу різних державних утворень, починаючи від Угорського королівства в X столітті та закінчуючи Чехословаччиною у першій половині XX. Частиною України регіон став тільки після закінчення Другої світової війни. Такий історичний розвиток залишив свій слід на культурі та традиціях регіону.

Перше, що слід відвідати на Закарпатті, це стародавні замки, перші згадки про яких датуються далеким ХІ-ХІІІ століттям. Найкраще збереглися будівлі мукачівського та ужгородського дитинця. Вони відчинені для туристів щодня, тому оглянути їх можна у будь-який час. Всередині замків розташовані краєзнавчі музеї з багатими виставками, які дозволяються краще пізнати історію, природу та культуру краю. Завдяки тому, що споруди знаходяться на узвишші, з вікон палаців відкривається чудовий вид.

Гурманам варто відвідати місцеві ресторани, де подають страви угорської. чеської, української та місцевої закарпатської кухні. До переліку наїдків, які варто спробувати відносять:

  1. Бограч ― це традиційний угорський суп, який готують на основі м’яса, паприки, помідорів, моркви та інших овочів. За оригінальним рецептом його тушкують кілька годин, що дарує страві неперевершений смак.

  2. Бануш ― класичний представник гуцульської кухні. Це кукурудзяна каша з вершками, шкварками, бринзою, грибами чи іншими додатками. Прекрасно втамовує голод.

  3. Грибна юшка ― як відомо, гори це регіон, де росте багато грибів. Тому, якщо ви відвідали Карпати, обов'язково спробуйте місцеві страви з грибами. Однією з них є юшка. Ми переконані, такого смачного супу ви ще ніколи не куштували.

  4. Дісно-перкельт ― це свинина, тушкована з цибулею, паприкою, часником та помідорами. За час готування, м’ясо наповнюється соками з овочів, що дарує йому неперевершений смак. Готова свинини просто тане у роті.

Ці та інші страви можна скуштувати у ресторані на території комплексу https://voevodyno.com/ua/

Приїхавши на Закарпаття, неодмінно варто піднятися на вершину гори. На щастя, на території регіону знаходиться безліч гідів, які допоможуть зійти на хребет навіть новачкам. Вид, який відкривається, перехоплює подих та змушує по-іншому ставитися до життя. Якщо вам потрібно перезавантажитися, забути про проблеми та турботи і просто відпочити, не нехтуйте цією прекрасною можливістю.