Ох стільки чуток і легенд ходить навколо гарячих путівок, багато хто тільки чули про них, інші вже об'їздили півсвіту за копійки і не збираються зупинятися на досягнутому. А все тому, що важливо розбиратися в тонкощах вибору гарячих путівок і відразу відмовлятися від сумнівних пропозицій неперевірених компаній.

Під виглядом гарячої путівки можуть продавати простий тур в готель нижчого класу з жахливим рівнем сервісу, тому поговоримо, як знайти гарячу путівку і отримати виключно позитивні враження від поїздки.

Загальнодоступна інформація

Ті часи, коли дані про наявність та вартість путівок були відомі тільки працівникам турагентств, давно пройшли. Зараз кожен бажаючий може попередньо ознайомитися з пропозиціями в інтернеті. Для цього достатньо вказати місце відправлення, прибуття і заплановані дати виїзду з великим запасом. Краще вибирати тури з великих міст, наприклад, гарячі путівки з Харкова на otpusk.in.ua з'являються із завидною періодичністю, але їх швидко розкуповують, варто завжди бути напоготові.

Готуватися до покупки туру варто заздалегідь. Ті, хто вже не перший раз користується саме гарячою пропозицією знає, що це не елементарне везіння, а чітке і тактично продумане рішення. Вивчіть інформацію про вподобані курорти та сезони відпочинку, в дати низького сезону найпростіше знайти гарячу путівку. Потрібно бути готовим до того, що:

  • виліт буде через 2-3 дня, а в країни, де потрібна віза, доведеться оформляти її в терміновому порядку;
  • потрібно буде оплатити повну вартість туру;
  • повернути гроші за путівку вже не вийде;
  • кількість доступних розваг на курорті в низький сезон може бути обмежена;
  • ви повинні будете підлаштувати відпустку під поїздку.

Як правило, гарячі путівки з’являються, коли людина різко відмовився від заздалегідь заброньованого туру або туроператор сильно не розрахував попит і дати вильоту стрімко наближаються. Перевага такого підходу в тому, що тур можна купити практично за собівартістю. Можна не морочитися з самостійним підбором дат вильоту і броні місць в готелі, адже все давно зробили за вас. Ну а суттєвий недолік в тому, що враження від відпочинку можуть бути зіпсованими через неправильну покупку.

Як не стати жертвою хитрощів

Перед тим, як остаточно вирішитися на покупку, поспостерігайте на сайті обраного туроператора за динамікою цін. Варто порівняти кілька пропозицій на сайтах різних компаній, щоб переконатися, що пропозиція дійсно впала в ціні на 20-40%. По гарячій путівці може бути організована навіть весільна подорож, звісно в разі, коли вам не принципово куди летіти, аби були гори і море.

Щоб тур дійсно вдався, обов'язково перевіряйте:

  • як далеко готель розташований від моря – під виглядом гарячої путівки іноді видають тури в непопулярні готелі на третій лінії і далі;
  • що входить в пакет послуг – в гарячий тур має входити все те ж саме, що і в звичайний;
  • відгуки про готель і якість послуг в ньому, можливо, це просто непопулярне місце в яке є вагомі причини не їхати;
  • скільки гарячих турів обраного напрямку є у оператора – велика різноманітність пропозицій в розпал сезону просто вдало замаскована приманка;
  • щоб рейс був чартерним – туроператори співпрацюють виключно з чартерами при викупі місць.

Від неприємностей не застрахований ніхто, іноді пропозиція є дійсно гарячою, але тільки тому, що готель нікудишній, а харчування незадовільне і ніхто заздалегідь викуповувати її не збирався. Втім, якщо ваша основна мета – приємне проведення часу і більшу кількість часу ви будете проводити за межами готелю, то сміливо беріть гарячий тур за зниженою ціною.