Перед тим, як вирішиться фарбувати нарощене волосся самостійно, слід зважити всі ризики. Річ у тому, що результат фарбування такого волосся може бути непередбачуваний: точно невідомо – чи зафарблювалися пасма раніше та чим, колір може вийде несподіваним. Також необхідно враховувати структуру волосся, наприклад, слов'янські пасма більш «чутливі» до фарби в порівнянні з азіатськими.

Бюджетній категорії волосся товарний вигляд надають за допомогою силіконів, інших активних речовин, які змінюють структуру. Тоді навіть досвідчений колорист не завжди справляється зі своїм завданням.

Нарощене волосся

Процедура нарощування коштує недешево, а будь-які маніпуляції в домашніх умовах можуть привести до плачевних результатів. Серед додаткових факторів ризику виділяють наступні:

  • фарба може пошкодити кріплення;
  • може призвести до шумів кольору;
  • не виключено пошкодження донорського волосся;
  • майстер знає більше про структуру, якості використаного матеріалу, взаємодії з іншими речовинами;
  • скасовується гарантія на саме нарощування.

Деякі майстри дозволяють самостійно проводити фарбування. Але в цьому випадку вони просто знімають з себе будь-яку відповідальність, перекладаючи її на плечі клієнтів. Пам’ятайте, що самостійно фарбувати нарощене волосся – означає діяти на свій страх і ризик!

Як правильно пофарбувати в домашніх умовах?

Наступні поради допоможуть уникнути помилок самостійного фарбування:

  • Через скільки часу після нарощування можна фарбуватись? Після нарощування фарбувати волосся можна не раніше, ніж на 3-4 день. Якщо провести фарбування до зазначеного терміну, то стрічкові пасма відклеяться, а капсули не зможуть утримувати пасма так, як раніше. Адже до складу фарб включають бальзамуючі та зволожуючі компоненти, які послаблюють кріплення.
  • На яких пасмах процедура неможлива? Щодо можливості фарбування нарощеного волосся та вибору фарби слід проконсультуватися з майстром, який проводив нарощування. Але пасма з деяких матеріалів взагалі не можна піддавати такому впливу, це стосується всіх штучних волокон. Навіть модний, зносостійкий канекалон не переносить такого впливу.
  • Не рекомендується знебарвлювати волосся після нарощування! Краще використовувати більш темні кольори, ніж у рідної шевелюри та нарощених пасом. Річ у тому, що при знебарвленні використовуються окиснювачі концентрацією не нижче 9%. Це може зіпсувати донорські пасма, оскільки нерідко матеріал вже піддавався фарбуванню при виробництві. Продукти з високою концентрацією окиснювача спровокують сухість, тьмяність, ламкість. Краще віддавати перевагу барвників з окиснювачем 3-6% або безамміачним продуктам.

Щадний окиснювач для фарби

Основні правила

Майстри з нарощування рекомендують в домашніх умовах фарбувати тільки верхню частину голови (так звану «шапочку на маківці»), не зачіпаючи нарощених пасом. Зміна кольору повинна бути в рамках 2-3 тонів, не більше.

Якщо хочеться змінити колір повністю, то спочатку перевіряють результат на пасмах, прихованих від стороннього ока – наприклад, нарощених за вухом. Наносять суміш на сухе брудне волосся – з моменту останньої миття повинно пройти не менше 48 годин. Фарбу, що потрапила на капсулу або стрічку, треба швидше видалити, інакше матеріал кріплення пошкодиться.

Порядок дій

Фарбування проводять в такій послідовності:

  • Наносять фарбу на корені, тримають відповідно до інструкції (зазвичай 20-30 хвилин).
  • Наносять фарбу на власне волосся.
  • Через 5 хвилин наносять фарбу на нарощені пасма.
  • Через 5-10 хвилин фарбу змивають.

Дівчина фарбує нарощене волосся вдома

Для миття використовують спеціальний шампунь або звичайне миючий засіб, але для жирного або нормального волосся. Застосування миючого засобу для сухого волосся може спровокувати відкріплення пасом.

Фарбу змивають під душем, тримаючи голову прямо, особливу увагу приділяють прикореневій зоні. Наносять доглядальний засіб теж максимально обережно, оминаючи кріплення. У складі таких продуктів зазвичай міститься багато рослинних олій для блиску. Ще краще використовувати спеціальну косметику, яку можна знайти в професійних косметичних магазинах.