Соціальні мережі – ще одна з можливостей просування бренду, адже саме там представлена найширша цільова аудиторія. Facebook – одна з найбільш дорогих в цьому процесі, але одночасно саме ця мережа дає найкращий результат. Якщо хочете дізнатись, як просувати свою сторінку в Фейсбуці, то ця стаття саме для вас.

Як можна просунути свою сторінку на Facebook

Якщо хочете отримати гарний ефект від просування, то за це доведеться платити. Втім, розкрутити свою сторінку можна й безкоштовно, але для цього потрібно мати багато часу і терпіння, адже у такий спосіб домогтися просування значно складніше та довше.

Можливі варіанти

У Фейсбуці є три варіанти розвитку компанії: особисті профілі, паблік, група. Кожен з них має свої особливості просування, тому дуже важливо це врахувати.

В якості сторінки для розкрутки в соцмережі Facebook особистий профіль не підійде, і головна причина цього – зовсім інше цільове призначення. До того ж в такому варіанті немає можливості в назві використовувати слова «магазин», «компанія» тощо, які ідентифікують бізнес-сторінки. Ще одна проблема з особистим профілем в Фейсбуці виникне при блокуванні, адже для розблокування потрібен паспорт, а у випадку з брендом це неможливо.

Група як просування бренду в Фейсбуці також не є найкращим варіантом, оскільки вона призначена більше для спілкування. Не менш важливо й те, що вони не націлені на орендування. Тим більше логотип можна використовувати тільки в якості аватара.

Мінусом груп в Facebook для просування є і те, що там немає статистики та аналітики, вони не індексуються пошуковими системами, а посилання на них занадто довгі. Але для дискусій з підписниками вона все ж актуальна. Також це гарна площина для спілкування із вашою аудиторією.

Способи просування у Фейсбук

Найоптимальнішим варіантом для просування в Фейсбуці стане публічна сторінка (fan page). І все тому, що у неї є кілька переваг саме для цієї мети, а саме:

  • на цьому майданчику зведені до мінімуму дискусії, адже вона призначена для одноосібного мовлення. Пабліком в Фейсбуці можуть скористатися не тільки компанії, щоб розповісти про себе, а й відомі люди;
  • публічна сторінка у Фейсбуці має аватар і обкладинку, її легко забрендувати для розкрутки;
  • для підприсників не потрібен дозвіл, щоб почати відстеження;
  • fan page в соцмережі Facebook індексується пошуковими системами, тому потенційні клієнти зможуть з легкістю знайти її;
  • тут присутня статистика та особисті повідомлення;
  • публікації підписників з'являються тільки після модерації;
  • посилання на паблік коротке й зручне.

Створення пабліка та 10 способів його розкрутки

Щоб мати можливість просування свого бренду в Фейсбуці, потрібно для початку правильно підійти до оформлення пабліка. Для цього треба зареєструвати його в цій соцмережі наступним чином – спочатку створити сторінку, вибравши сферу діяльності з шести запропонованих.

До речі, якщо варіантом стане «Місцева фірма», то вийде поставити геомітку й вказати адресу, щоб клієнти змогли чекінитись та виставляти рейтинг в Facebook. Дуже важливо привабливо оформити паблік, використовуючи цікаву інформацію і свій унікальний стиль. Також:

  • Обов'язково заповнюються всі рядки, бажано англійською мовою, адже внутрішній пошук сайту Facebook виконується саме на ньому.
  • Безумовно, відразу ж на співтовариство підписуватися буде дуже мало користувачів, що не забезпечить просування. Тому варто скористатися інвайтінгом, тобто запрошувати друзів зі свого списку. Для розкрутки цього не буде достатньо, але для пожвавлення – непоганий варіант.
  • До речі, підтягнути можна й контакти з електронної пошти. Важливо набрати 1000 учасників пабліку якомога швидше, а вже нові з'являться за їх рахунок.
  • Для розкрутки можна ще вказати fan page як місце роботи на особистій сторінці в Фейсбуці. Таким чином, просування буде виконуватися відразу по двох каналах.
  • При наявності сайту доцільно встановити віджет Facebook, і бажано вгорі, а не внизу сторінки, щоб його точно побачили.
  • А також піксель відстеження, навіть, якщо таргетована реклама тільки в планах. Щоб це зробити, необхідно зайти в рекламний кабінет і знайти вкладку «піксель», створити його, вибрати варіант установки. Після цього доведеться згенерувати код і вставити в код сторінки сайту.
  • Одна з важливих умов розкрутки сторінки в Фейсбук – правильно підібраний контент, адже якщо підписник приховав пост спільноти в стрічці, то його не побачать друзі користувача, що теж підписані на паблік. Це відповідно зменшить охоплення.
  • Писати можна багато про що, наприклад, подавати найсвіжіші новини, робити добірки статей з корисними порадами, лайфхаками, рейтингами. Доцільним буде використання актуальних мемів і жартів.
  • Не зайвими стануть дивовижні та цікаві факти, цитати відомих людей, бекстейджі різних проектів.

І на останок

Завжди потрібно бути на крок попереду цільової аудиторії. Для того щоб дізнатися інтереси підписників, що дуже важливо для розкрутки сайту, варто скористатися сервісом Graph Search, що дозволить створити список профільних співтовариств не тільки в Фейсбуці. Саме там і можна залишати свій ненав'язливий слід у вигляді постів, коментарів і відповідей на питання.