Плануючи зимову відпустку, багато українців звертають увагу на культурну столицю України. Львів зимою стає дуже затишним: вулиці одягаються в яскраві гірлянди, на площі встановлюють новорічну ялинку, звідусіль пахне кавою та глінтвейном. Де саме ховається казка та куди піти у Львові взимку, читайте в нашому матеріалі.

Цікаві місця Львова для зимових прогулянок

Зимовий Львів зачаровує своєю атмосферою всіх, хто сюди приїжджає. А різноманіття вибору квартири у Львові подобово дозволить відпочивати без зайвого клопоту.

Зустрівши різдвяно-новорічні святі в цьому місті один раз, захочеться повертатися сюди знову і знову. Ось декілька місць, які створюють ту саму атмосферу свята.

Площа Ринок

Головна площа міста – улюблене місце туристів круглий рик. Окрім красивих старовинних будинків, тут є багато закладів зі смачним меню. А в зимовий період на площі Ринок відкривається святковий ярмарок. Встановлюють багато маленьких дерев’яних будиночків, в яких продають сувеніри та традиційні львівські смаколики. А для маленьких львів'ян та гостей міста відривається будинок Святого Миколая.

Крім ярмарків взимку окрасою площі є ковзанка. При відповідних погодних умовах в центрі міста за будівлею ратуші заливають велику льодову ковзанку. Це ще одна з причин, чому площа Ринок – гарне місце для відпочинку всією родиною.

Львівська опера

Національний академічний театр опери та балету імені Соломії Крушельницької – одна з візитівок міста. Як виглядає ця будівля знають навіть ті, хто ніколи не був у Львові. Та опера вражає не лише зовнішнім оздобленням, вона неймовірна й в середині. Якщо буде можливість, обов’язково завітайте на виставу, тут проходять постановки українських та закордонних труп. Крім цього, взимку на площі біля опери встановлюють головну новорічну красуню міста. А навколо неї – святкові ярмаркові будиночки.

Будинок вчених

Ще одна будівля, яка вражає своєю архітектурною красою – Будинок вчених. Збудований він був у XIX столітті віденськими архітекторами, які також працювали над створенням одеського оперного театру. Будинок вчених має цікаву історію, це перша будівля у Львові, яку почали освітлювати за допомогою електрики. В його стінах навіть знімали кінофільми. Зараз в цій будівлі проводять конференції, екскурсії та фотосесії. А фотографувати тут є що: великі зали, дерев’яні сходи, прозора стеля, балкон для музикантів в бальному залі, ліпнина та каміни.

Як готується Львів до новорічних свят?

Новий рік у Львові 2020 пройшов дуже колоритно, бо до різдвяно-новорічних свят місто готується ретельно та заздалегідь. Головна ялинка міста запалює вогні напередодні Дня Святого Миколая, а різдвяний ярмарок починає працювати ще раніше.

Відпочинок у Львові взимку наповнений смачними частуваннями, різдвяними співами, зимовими розвагами та затишними посиденьками в місцевих кав’ярнях. Всі заклади міста в період свят виглядають ошатно та яскраво.

Приїхати на свята до Львова – дуже гарна ідея, але про добову оренду житла треба подбати заздалегідь. Підібрати квартири у Львові подобово однокімнатні чи багатокімнатні можна на сайті Doba.ua.

По матеріалам: https://doba.ua/