• Головна
  • Студент Львівської політехніки виборов звання кращого авіатора України
Новини компаній
12:58, 13 квітня 2017 р.

Студент Львівської політехніки виборов звання кращого авіатора України

Новини компаній

12 квітня, у всесвітній День авіації і космонавтики, благодійний Фонд Бориса Колеснікова підбив підсумки освітнього проекту «Авіатор 2017» і оголосив імена переможців. Конкурс покликаний підтримати студентів технічних спеціальностей з усієї України та заохотити кращих з них поїздками на Міжнародні профільні виставки до Франції та Великобританії.

Проект стартував у жовтні 2016- го і тривав півроку. Для участі в ньому зареєструвалися 6 500 студентів з 44 вищих навчальних закладів та коледжів України. Конкурсанти подолали п'ять етапів, серед яких були тести з теорії та історії авіації, точних наук і авіаційної англійської, а також креативні завдання від членів журі - розробка бізнес-плану і презентація власного інвестиційного проекту.

За словами організаторів, усі 250 конкурсантів, які дійшли до фіналу, гідні перемоги: вони креативні, амбітні, з задатками менеджерів і бізнесменів, прагнуть розвивати вітчизняну авіаційну галузь. Але перед експертним журі на чолі з легендарним авіаконструктором Дмитром Ківою стояло нелегке завдання визначити сто кращих студентів, які в червні відправляться на Міжнародний авіасалон Ле Бурже до Франції.

«Конкурс славиться не тільки безпрецедентними масштабами, а й своїми конкурсантами - переможцями всеукраїнських олімпіад, володарями міжнародних грантів і стипендій, власниками різних патентів в авіації, молодими громадськими діячами. Фінал проекту ще раз довів - «Авіатор» акумулює навколо себе майбутню авіаційну еліту, яка буде презентувати Україну на міжнародній арені», - каже Борис Колесніков, Президент благодійного фонду.

Студент Львівської політехніки виборов звання кращого авіатора України, фото-1

Під час урочистої прес-конференції у Національному авіаційному університеті були названі переможці «Авіатора 2017» і нагороджені дипломами на поїздку в Париж від благодійного Фонду Бориса Колеснікова. Серед них - і студент Національного університету «Львівська політехніка» Роман Ганус.

«Цьогоріч організатори допустили до участі в конкурсі не тільки майбутніх авіаторів, але і студентів політехнічних вузів. Експеримент вдався і не тільки розширив географію проекту, але і надав йому новизни, привернув багато талановитих студентів, які тільки відкривають для себе великий світ авіації. Члени журі із захопленням слухали виступи фіналістів. Вони презентували такі різні, але в той же час цікаві і перспективні проекти, розробки і досягнення. Учасники «Авіатора» - це нове покоління авіаторів і управлінців, імена яких стануть в один ряд з легендарними українськими конструкторами, пілотами, космонавтами», - підкреслив Дмитро Ківа, голова журі проекту« Авіатор 2017».

Студент Львівської політехніки виборов звання кращого авіатора України, фото-2

Переможці кажуть: конкуренція була високою, а конкурсні завдання - складними, але зараз їх переповнюють гордість і радість. Коли на кону стоїть поїздка на один з престижних авіафорумів світу, знайомство з Парижем і відвідування Діснейленду, то будь-яке випробування по плечу - запевняють щасливчики.

20 червня сто переможців «Авіатора 2017» відправляться до Франції, де проведуть чотири незабутні дні - їх очікує відвідування Ле Бурже, спілкування з однолітками з інших країн і кращими фахівцями світової авіаційної спільноти; там вони отримають безцінний досвід і знання, які застосують у рідній Україні.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
0,0
Оцініть першим
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Курси валют
Валюта
Купівля
Продаж
USD
41,43
41,48
EUR
46,08
46,15
PLN
10,68
10,74
Оголошення
live comments feed...