На Львівщині більше 14 тисяч одинадцятикласників стали випускниками

Сьогодні на Львівщині у школах пролунав “останній дзвінок”. На когось із дітей чекають канікули, а комусь ще потрібно доволі попрацювати, щоб вступити до вишу.

Як розповіла у коментарі 032.ua начальник відділу загальної середньої і дошкільної освіти Департаменту освіти і науки Львівської ОДА Ірина Сислюк, цьогорічними випускниками є близько 14 тис. учнів 11 класів та більше 23 тисяч — 9 класів.

Цьогорічними випускниками є близько 14 тис. учнів 11 класів та більше 23 тисяч — 9 класів

“Серед випускників претендентами на золоту та срібну медаль було 1350 учнів, що складає 9,5% від всіх випускників. Але, у цьому році, результати ЗНО з української мови були і результатами державної підсумкової атестації. Відтак, частина із медалістів не підтвердила свого рівня знань та переведена із золотої на срібну медаль або знята із нагородження”, - зазначила Ірина Сислюк.

Окрім цього, вона зауважила, що не дивлячись на ситуацію із медалістами, 23 випускники Львівщини зайняли найвищі позиції серед інших областей України, склавши ЗНО з української мови та літератури на 200 балів.

Зазначимо, що частина навчальних закладів проведе “останні дзвінок” 30 травня. Це стосується тих навчальних закладів, які мали 6-денний робочий тиждень.

Читайте також: Більше 3 тисяч учнів львівських шкіл стануть випусниками.

Розклад урочистостей з нагоди закінчення навчального року у навчальних закладах Львова.