Святослав Вакарчук розповів, чому він закоханий у джаз (ФОТО)

«Львів, як абсолютний символ усього українського, стає ще й символом об’єднання всього світового», – сказав Вакарчук про Alfa Jazz Fest.

На прес-конференції з приводу початку фестивалю був присутній член Консультаційної Ради Alfa Jazz Fest Святослав Вакарчук.

«Львів з його традиціями, об’єднанням різних культур та історією є ідеальним містом для того, щоб тут звучала джазова музика, адже вона також є симбіозом різних культур, а не лише традиційно афроамериканською. Це таке ж культурне об’єднання, як і те, яке ми маємо тут, у Львові. Коли іноземні музиканти, туристи чи журналісти приїжджають сюди, то Львів, як абсолютний символ усього українського, стає ще й символом об’єднання всього світового. Це те, до чого ми всі маємо прагнути», – зазначив Святослав Вакарчук.

Поділився музикант і планами фестивалю на наступний рік. Зокрема, він розповів, що вже є великий список претендентів на виступ на Alfa Jazz Fest – 2015, а також, що фестиваль щороку все більше зближуватиме Україну з Європою.

«Можу запевнити, що фестиваль займається євроінтеграцією України вже не на словах, а на ділі. Я, як львів’янин та великий шанувальник джазу, щасливий двічі», – додав Святослав Вакарчук.

Нагадаємо, минулого року Святослав Вакарчук прийшов на фестиваль з батьком та дружиною.

1bae9d3ca45d (1)