Сезон цукроваріння у Львівській області, який стартував торік у серпні, успішно завершили.
Обсяг переробки становив 8,9 тис. тонн буряків на добу. Загалом упродовж сезону переробили понад 1 млн. тонн цукрових буряків, що дозволило виробити 154,5 тис. тонн цукру. Це на 7,4 тис. тонн більше у порівнянні з попереднім сезоном. Вихід цукру склав 14%. Про це повідомили у пресслужбі Львівської ОВА.
У 2024 році в області засіяли 16,1 тис. га цукрових буряків, що на 1,4 тис. га більше, ніж минулого року. Зібрали 1,062 млн. тонн цукрових буряків, що на 94 тис. тонн більше, ніж у 2023 році. Урожайність склала 660 ц/га, залишаючись на рівні попереднього року.
Варто зазначити, що на фоні подорожчання майже усіх видів сільськогосподарської продукції, ціна на цукор у виробника залишилась на рівні минулого сезону.
«Враховуючи чисельність населення області та рекомендовану норму споживання цукру, то виробництво у цьому сезоні на 38% перевищує внутрішню споживчу потребу та дозволяє сформувати експортні партії», - пояснила директорка департаменту агропромислового розвитку Львівської облдержадміністрації Людмила Гончаренко.
Читайте також: На Чорновола підприємець демонтував перший МАФ