У Львові завершився Європейський тиждень мобільності (ФОТО)

Минулого тижня у Львові тривав Європейський тиждень мобільності  - загальноєвропейська акція, що покликана стимулювати розвиток сталої мобільності та екологічної свідомості. Про це інформує прес-служба Львівської міської ради.

 

 

«В неділю у Львові завершився Європейський тиждень мобільності, що відбувався в нашому місті вже вчетверте. Розпочався Тиждень вимірюванням забруднення повітря, що було однією з вимог до заходів у 2013 році, адже цьогорічна тема була: «Чисте повітря - це ваш хід». І, як виявилося, саме автомобільний транспорт є одним з двох найбільших чинників забруднення повітря в місті. Міська екологічна лабораторія, яка проводила заміри повітря, виявила, що всього лише за 400 метрах від Ратуші якість повітря вдесятеро гірша,  аніж на площі Ринок, і все саме через величезну кількість автотранспорту.

 

 

В наступні дні спільно з компанією МТС та Асоціацією енергоефективних міст України ми проводили лекції та презентації для старшокласників і студентів. У п'ятницю у Центрі міської історії відбулася конференція «Мобільність в Україні», на яку завітали представники з декількох міст України, зокрема з Луцька, Дніпропетровська, Донецька, Тернополя, Одеси та інших. В межах конференції учасники обговорили важливі питання, розповіли про ситуацію у їхніх містах та ознайомилися з проектами міської мобільності у Львові. Після обіді відбулася поїздка новим трамваєм та відвідини центру керування рухом, а під вечір учасники мали змогу протестувати нові велодоріжки на вулиці Липинського.

 

 

 

Найбільш насиченою програма ЄТМ була на вихідних: дитячі змагання, веломода, 25-тикілометровий веломарафон вулицями міста та кінофестиваль Ровер», - розповів Дем’ян Данилюк, координатор Європейського тижня мобільності у Львові.