На Львівщині зафіксували випадки нелегальних перевезень: результати перевірки

До перевірки залучили працівників відділу державного нагляду (контролю) у Львівській області Державної служби України з безпеки на транспорті та працівників відділу безпеки дорожнього руху управління патрульної поліції у Львівській області.

В межах спільної рейдової перевірки на вул. Городоцька, що у Львові, склали один протокол щодо порушення вимог частини 1 статті 164 КУпАП. Йдеться про порушення правил перевезення пасажирів при наданні послуг з перевезення пасажирів, повідомляє пресслужба Львівської ОДА.

«Нелегальні перевезення означають відсутність безпеки проїзду пасажирів, адже вони не є застрахованими, водії таких маршрутів не проходить медичного огляду, а транспортний засіб – технічного, що суттєво впливає на безпеку проїзду. Також нелегальні перевезення – це недоотримання коштів бюджетом та пенсійним фондом коштом несплачених податків та соціальних внесків. Водії, які працюють без ліцензій або ж отримують її на нетривалі перевезення та займаються протилежним, нестимуть відповідальність відповідно до закону», – зазначив директор департаменту дорожнього господарства Львівської ОВА Орест Шуліковський.

Читайте також: Львівська ОВА розірвала договор з перевізником автобусного маршруту № 282 Червоноград - Радехів