Три тисячі доларів за призначення інвалідності: у Львові правоохоронці викрили лікарку, - ФОТО

У середу 23 жовтня під час санкціонованого обшуку у робочому кабінеті зловмисниці правоохоронці виявили та вилучили грошові кошти у сумі 3 тисячі доларів, одержані нею від пацієнта, значну суму коштів у різних валютах: 1600 євро, 51,5 тисячу доларів та 47 тисяч гривень, а також документи, чорнові записи та інші речові докази.

Усе вилучене скеровано на експертне дослідження у Науково-дослідний експертно-криміналістичний центр МВС у Львівській області, повідомляє відділ комунікації поліції Львівської області.

Вирішується питання щодо повідомлення лікарці про підозру у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч.3 ст.369-2 (Зловживання впливом) Кримінального кодексу України. Санкція статті передбачає покарання - позбавлення волі на строк від трьох до восьми років з конфіскацією майна.

Зловмисницю викрили слідчі відділу розслідування злочинів загальнокримінальної спрямованості слідчого управління поліції Львівщини спільно з оперативниками Управління Служби безпеки України у Львівській області, за процесуального керівництва Львівської обласної прокуратури.

Досудове розслідування триває, правоохоронці встановлюють інших учасників злочинної схеми.

Читайте також: У Львові затримали лікарку, яку підозрюють в отриманні хабаря за встановленні інвалідності