Суд прийняв рішення знести багатоповерхівку на території парку культури у Львові

Західний апеляційний господарський суд визнав законність знесення неправомірної забудови на вул. Лижв’ярській, 42, що на території парку культури у Львові.

Цього тижня, 21 жовтня, Західний апеляційний господарський суд розглянув апеляцію ТзОВ «Грін Девелопмент» на рішення Господарського суду щодо усунення перешкод для користування комунальною ділянкою на вул. Лижвʼярській, 42. Відтак, суд визнав законність знесення самочинної забудови за цією адресою,
повідомляє пресслужба ЛМР.забу

За даними юридичного департаменту Львівської міської ради, ця комунальна земельна ділянка розташована на території Парку культури та відпочинку імені Б. Хмельницького. У 2022 році спеціалісти управління державного контролю за використанням та охороною земель департаменту містобудування Львівської міської ради обстежили комунальну ділянку та виявили, що ТзОВ «Грін Девелопмент» фактично використовує її без дозвільних документів.

У квітні суддя Господарського суду Львівської області Гоменюк Зоряна повністю задовольнила позов міської ради та зобов’язала ТзОВ «Грін Девелопмент» демонтувати незаконну будівлю. Паркан поруч з будівлею також буде демонтований.

Апеляційний суд залишив скаргу ТзОВ «Грін Девелопмент» без задоволення, а рішення суду першої інстанції без змін.

Нагадаємо, місто через суд домоглось знесення шестиповерхівки на вул. Варшавській, 22. У Інспекції державного архітектурно-будівельного контролю також є виграні суди по незаконних будівлях на вул. Варшавській, 54; вул. Уманській, 4; Варшавській, 112 та на вул. На Нивах, де забудовника зобов’язали знести з 7 по 12 поверх будинку.

Читайте також: У Львові демонтують шестиповерховий будинок на Варшавській