У Львові викладачка університету транслювала на лекції відео з російських медичних центрів

Викладачка Львівського державного університету фізичної культури імені Івана Боберського Мар’яна Лужна попри зауваження студентів транслювала на лекції відео з російських медичних центрів. Керівництво університету відсторонило доцентку від роботи й покарало її доганою.

Про це повідомили керівник «Української студентської асоціації фізичної терапії» Олег Карпов та пресслужба університету.

Інцидент трапився на лекції з «Інноваційних технологій у фізичній терапії». Викладачка Мар’яна Лужна увімкнула студентам відео з російського джерела.

Після запуску відео студенти відразу попросили викладачку вимкнути його, оскільки воно «російськомовне та зняте в росії».

На що, за словами студентів, викладачка запропонувала самостійно вимкнути звук і далі переглянути відео: «Так, перепрошую, але давайте будемо дивитися на матеріал, який у відео, попри те, якою мовою і де його знято. Якщо вам не до вподоби слухати цю мову, то ви можете вимикати звук у себе, допоки триває відео».

Після цього деякі студенти покинули цю дисципліну.

На інцидент відреагувала адміністрація університету. Там заявили, що провели зустрічі зі студентами та створили комісію для розгляду «інциденту щодо використання російськомовного відео в навчальному процесі студентів факультету терапії та реабілітації».

Комісія запропонувала ректору відсторонити працівницю від виконання обов’язків на час роботи комісії. Після другого засідання ректор ухвалив рішення покарати викладачку доганою.

Читайте також: У Львівському медуніверситеті планують вилучити російські джерела з освітніх програм