На Львівщині частково розпочали опалювальний сезон

22 жовтня під час брифінгу перший заступник голови Львівської ОДА Андрій Годик повідомив про підготовку області до початку опалювального сезону. За його словами, температурні умови дозволили своєчасно розпочати опалювальний сезон, і 49 територіальних громад (67% від загальної кількості) вже ухвалили відповідні рішення.

Про це повідомили у Львівській ОВА.

На сьогоднішній день підключені до теплопостачання:

  • 6% житлових будинків з централізованим опаленням;
  • 81% закладів охорони здоров'я;
  • 49% дошкільних навчальних закладів;
  • 36% навчальних закладів.

Ключовим аспектом підготовки є забезпечення резервними джерелами живлення на випадок відключення електрики. Львівщина має 946 резервних джерел, що покривають 94% потреб у надзвичайних ситуаціях. Лікарні мають запас палива для генераторів на 5 днів, а також забезпечене резервне водопостачання для критично важливих установ.

Годик також зазначив, що в області функціонує 864 пункти незламності, де громадяни можуть зарядити гаджети та зігрітися в разі відсутності теплопостачання. У разі потреби можливе розгортання ще близько 700 мобільних пунктів, а також підготовлено понад 100 генераторів для оперативного використання.

Додатково, відповідно до постанови Кабміну, пункти незламності будуть відкриті за рішенням обласної комісії з питань ТЕБ та НС. Наразі діє 55 пунктів, готових приймати людей у разі погіршення ситуації.

Читайте також: Львівобленерго назвало категорію споживачів, до яких взимку частіше приходитимуть контролери