Львівські нейрохірурги поставили на ноги хлопця, який на мотоциклі потрапив у ДТП

Аби 17-річний Тарас зміг знову ходити, йому потрібно було встановити дороговартісну конструкцію для відновлення хребців. Завдяки допомозі благодійників, спеціалісти дитячої лікарні святого Миколая Першого медоб’єднання Львова змогли виконати цю рятівну операцію.

Про це повідомили у пресслужбі медзакладу.

Студент ліцею Тарас – сирота. Після смерті батьків його та брата взяла під опіку тітка, яка має трьох власних дітей. Тарас любить футбол, але найбільше його захоплення – мотоцикли. Нещасний випадок з юнаком трапився цьогоріч у липні. Він їхав на мотоциклі, втратив кермування, зʼїхав із дороги та перекинувся. В результаті – переломи хребта і ребер, черепно-мозкова травма та інші множинні ушкодження.

Хлопця госпіталізували до лікарні святого Миколая. Через защемлення спинномозкового каналу Тарас не відчував ніг. Зарадити могла лише операція зі встановлення спеціальної конструкції – набору імплантів для стабілізації хребта. Вартість такого – 100 тисяч гривень. Це непідйомна сума для багатодітної прийомної родини Тараса. На щастя, допомогти зголосилися доброчинці. Благодійний фонд «Запорука», за підтримки платформи dobro.ua, відкрив збір, а відтак закупив необхідну медичну конструкцію.

Рятівне втручання виконали нейрохірурги лікарні святого Миколая – Тарас Микитин та Юрій Кузьмінський. Їм потрібно було замінити зламаний у попереку хребець та звільнити затиснений спинний мозок. Операція тривала 4 години і минула успішно. Вже на наступний день з юнаком почали займатися фізичні терапевти і він зробив перші після ДТП кроки. А вже на 5-ту добу Тараса виписали зі стаціонару. Додому він пішов своїми ногами.

«Хлопець народився у сорочці. Перше, що він спитав нас, коли ми його госпіталізували – коли знову зможе піти грати у футбол. Але зі своєю травмою він навіть ходити не зміг би. Від імені всієї нашої медичної команди дякую фонду «Запорука», благодійній платформі dobro.ua за те, що так швидко відгукнулися і допомогли нам поставити Тараса на ноги. А також ГО «Синергія+» за найбільший внесок і допомогу у закритті збору», - каже нейрохірург дитячої лікарні святого Миколая Тарас Микитин.

А 17-річний Тарас наразі не планує сідати за кермо мотоцикла. Каже, що поки їздитиме на велосипеді. Найголовніше, що він знову ходить і згодом, після остаточного відновлення, зможе навіть грати у футбол.

Для порятунку дітей із нейротравмами, гідроцефалією, пухлинами головного мозку, черепно-мозковими травмами львівські нейрохірурги чи не щодня використовують спеціальний апарат – нейроендоскоп. Наявний уже вичерпує свій ресурс, тому потрібний новий. Відтак, за підтримки dobro.ua, відкрили збір на нейроендоскоп: ще потрібно зібрати близько мільйона гривень.

Читайте також: На Львівщині зросла захворюваність на грип та ГРВІ