На Львівщині затримали військовослужбовця за підробку медичних документів, - ФОТО

На Львівщині Служба безпеки викрила 31-річного командира взводу однієї з військових частин. Затриманий, використовуючи особистий вплив на лікарів одного з медзакладів Львова, забезпечив виготовлення фіктивних документів, щоб безпідставно «списати» з військового обліку свого колегу.

Про це повідомляє Управління СБ України у Львівській області.

За 10 тисяч доларів США фігурант гарантував оформлення позитивного висновку ВЛК про непридатність до військової служби за станом здоров’я, однак був затриманий «на гарячому» після отримання першого траншу хабаря $2 тисячі США. 

Фігуранту вже повідомлено про підозру за ч. 3 ст. 369-2 Кримінального кодексу України (прийняття пропозиції, обіцянки або одержання неправомірної вигоди для себе чи третьої особи за вплив на прийняття рішення особою, уповноваженою на виконання функцій держави).

Вирішується питання про обрання міри запобіжного заходу.

Триває слідство для встановлення інших учасників протиправної схеми.

Викриття проводили оперативники Управління СБУ у Львівській області спільно з слідчими Поліції Львівської області за процесуального керівництва Спеціалізоваої прокуратури у сфері оборони Західного регіону.

Читайте також: За 15 тисяч доларів обіцяв перевести через державний кордон військовозобов’язаного: на Львівщини затримали керівника благодійного фонду, - ФОТО