Програму ремонту та облаштування укриттів у Львові продовжили до 2027 року

Дію міської програми ремонту та облаштування захисних споруд цивільного захисту Львівської громади продовжили на 2025-2027 роки.

Про це повідомила Львівська міська рада.

У мерії зазначили, що на сьогодні у межах цієї програми повністю відновили уже 4 великі укриття по різних районах міста, в яких може поміститися 860 людей.

«Міська програма ремонту захисних споруд у Львові діє з 2022 року. Саме завдяки їй є можливість капітально відновлювати великі укриття, які тривалий час були занедбані. В таких укриттях ми повністю замінюємо всі комунікації, встановлюємо систему автоматичного відкриття дверей та облаштовуємо різні зони для комфортного перебування і дорослих, і дітей», - наголошують в управлінні з питань надзвичайних ситуацій, цивільного захисту населення та територіальної оборони ЛМР.

У міськраді додали, що перше таке укриття відремонтували торік на вулиці Городоцькій, що поблизу цирку, яке може помістити 300 людей: воно не діяло понад 60 років. Пізніше на вулиці Похилій відновили укриття, яке розраховане на 200 людей. Також відновлене укриття на вулиці Теліги, якому понад 70 років і воно може помістити 110 людей, та укриття на вулиці Каліча Гора (вхід з вул. Поповича), якому теж понад 70 років і воно може помістити понад 250 людей. Наступним укриттям, яке планують відновити, є укриття на вул. Солодова.

У міськраді нагадали, що станом на зараз у комунальній власності Львівської громади перебуває 20 захисних споруд цивільного захисту: 17 сховищ та 3 протирадіаційні укриття у різному технічному стані.

Читайте також: У Шевченківському гаю відкрили повністю безбар'єрний інфоцентр та укриття, — ФОТО