За 15 тисяч доларів обіцяв перевести через державний кордон військовозобов’язаного: на Львівщини затримали керівника благодійного фонду, - ФОТО

 Встановлено, що мешканець Львівщини намагався незаконно перевести військовозобов’язаного лісами через державний кордон України. 16 жовтня правоохоронці провели спецоперацію із затримання «ділка». Фігурантові загрожує до дев’яти років позбавлення волі.

Зловмисника викрили слідчі відділу розслідування злочинів загальнонаціональної спрямованості, спільно з оперативниками управління Служби безпеки України, за процесуального керівництва спеціалізованої прокуратури у сфері оборони Західного регіону, повідомляє  відділ комунікації поліції Львівської області.

Як встановили правоохоронці, 46-річний керівник одного з благодійних фондів організував незаконне переправлення військовозобов’язаного через державний кордон України в умовах воєнного стану. За свою «послугу» зловмисник вимагав 15 тисяч доларів. За вказану суму він пообіцяв доставити «клієнта» до Закарпатської області та перевести його поза межами пункту пропуску в одну з європейських країн. Під час передачі «авансу» в сумі 7,5 тисяч доларів, фігуранта було затримано в порядку ст. 208 Кримінального процесуального кодексу України.

Слідчі повідомили зловмиснику про підозру у вчиненні кримінальних правопорушень, передбачених ч. 3 ст.332 (Незаконне переправлення осіб через державний кордон України) Кримінального кодексу України. Санкція статті передбачає покарання – позбавлення волі на строк від семи до дев’яти років позбавлення волі з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років з конфіскацією майна.

Досудове розслідування триває, невдовзі суд обере підозрюваному запобіжний захід.

Читайте також: За пʼять тисяч доларів обіцяв «зняття» з військового обліку: правоохоронці затримали львів’янина, який допомагав ухилянтам, - ФОТО