Погода у Львові на тиждень

 На найближчі сім днів у місті Лева погода буде мінятися від осінніх прохолодних дощів на початку тижня до сонячних, але вже не дуже теплих днів у другій половині.

Так, за прогнозом порталу «Синоптик».

У понеділок, 14 жовтня, вдень у Львові очікується хмарність, незважаючи на те, що ранок та вечір обіцяють бути ясними. Уночі піде дощ, який ще до ранку закінчиться. Більше опадів не передбачається.

Температура з +5 вночі, підніметься до +11 вдень.

Цього дня наші пращури вперше зустрічали зиму. Особливу увагу приділяли вітру: якщо цього дня вітер зі сходу чи півночі – зима буде холодною; з півдня – теплою; із заходу – до сніжної зими; а якщо вітер мінливий, то й зима буде перемінлива.

У вівторок, 15 жовтня, хмарна погода протримається у Львові увесь день. Удень піде дрібний дощ, проте ближче до вечора він повинен стихнути.

Температура з +4 вночі, підніметься до +10 вдень.

Ясне небо цього дня передвіщає, що невдовзі буде морозно. А якщо сильний дощ і льодяний вітер – на студену зиму. У цей час відбувається ранній перехід середньодобової температури повітря через відмітку 0 градусів Цельсія.

У середу, 16 жовтня, незважаючи на хмарний ранок та похмурий день, вечір у Львові обіцяє бути ясним. Ніч та ранок пройдуть без опадів. Удень очікується дрібний дощ, який до вечора повинен закінчитися.

Температура з +5 вночі, підніметься до +11 вдень.

Наші пращури вважали, що перший сніг за сорок днів до зими випадає. І у минулі часи цього дня насправді нерідко йшов перший сніг.

У четвер, 17 жовтня, у Львові ясна погода спостерігатиметься протягом усього дня. Без опадів.

Температура з +1 вночі, підніметься до +11 вдень.

З цього часу посилюється холод. Люди помітили: чим раніше випаде перший сніг, тим пізніше увійде у свої права зима; а рання зима частіше за все настає, якщо довго не було першого снігу.

У пʼятницю, 18 жовтня, у Львові небо буде ясним до самого завершення дня. Без опадів.

Температура з +2 вночі, підніметься до +11 вдень.

З цього дня ткали полотно і катали вовну на валянки. Відчутно скорочується світловий день: "Швидко тане жовтневий день – не прив'яжеш за тин". Якщо перший сніг випав на мокру землю – залишиться, а на суху – швидко зійде.

У суботу, 19 жовтня, у Львові небо буде ясним до самого завершення дня. Без опадів.

Температура з +2 вночі, підніметься до +12 вдень.

Якщо випаде сухий перший сніг – літо хорошим буде, а якщо у цей день немає вітру, можна очікувати швидкого похолодання.

У неділю, 20 жовтня, весь день у Львові небо буде ясним, й хмари не затьмарять його до кінця дня. Без опадів.

Температура з +2 вночі, підніметься до +12 вдень.

Якщо 20 жовтня сніг випаде, коли дерева ще не скинули листя, то він скоро розтане. Якщо земля цього дня снігом вкриється, то до 22 листопада зима "на ноги стане".