Шестеро людей опинилися заблокованими через займання на сходовій клітці багатоповерхівки

На світанку 13 жовтня львівським рятувальникам довелося виводити на свіже повітря людей, які опинилися заблокованими на верхньому поверсі п'ятиповерхівки через горіння матрасу та щільне задимлення на сходовій клітці.

Про це інформує Головне управління ДСНС України у Львівській області.

Зазначається, що повідомлення про пожежу на вул. Братів Тимошенків, 2 у Львові надійшло о 05:57 13 жовтня. Горів матрац на сходовій клітці на п'ятому поверсі п'ятиповерхового житлового будинку.

До місця події було направлено пожежно-рятувальні підрозділи.

Виявилося, що через горіння цього матрацу та щільне задимлення, що спричинило займання, мешканці квартир на цьому поверсі опинились заблоковані.

Надзвичайники включились у спеціальні апарати захисту органів дихання та зору і приступили до ліквідації займання та порятунку людей. В одній з квартир, вогнеборці виявили чоловіка з термічними опіками. Потерпілого вивели на свіже повітря та передали медикам. Чоловіка було госпіталізовано в лікарню Святого Луки.

До того ж  вогнеборці за допомогою рятувальних пристроїв вивели на свіже повітря 4 людей, а одного чоловіка довелось рятувати за допомогою автодрабини.

Завдяки професійним діям рятувальників, пожежу оперативно локалізували, та вже о 06:17 ліквідували.

Складність пожежі полягала в тому, що поряд з будинком не було можливості під’їзду пожежної автотехніки через щільне паркування автомобілів. Крім того, в зв’язку із захаращеністю іншої сходової клітини, мешканці без допомоги вогнеборців, самостійно би не змогли врятуватись.

До ліквідації пожежі залучили 12 вогнеборців та 3 одиниці спецтехніки.

Читайте також: Рятувальники після ДТП у Львівському районі деблокували водія з понівеченої автівки, - ФОТО