Львівські онкологи прооперували 42-річну жінку з двома видами раку

Лікарі Львівського онкоцентру здійснили унікальну операцію, під час якої одночасно видалили пухлину грудної залози та пухлину яєчників 42-річної пацієнтки.

Жінка звернулася до мамолога після виявлення ущільнення у грудях. Обстеження підтвердило діагноз раку грудної залози. Однак, під час додаткових досліджень лікарі виявили ще одну пухлину — рак яєчників, що поширювався в черевній порожнині, повідомили у пресслужбі медзакладу.

Після підтвердження діагнозу за допомогою діагностичної лапароскопії, лікарі організували мультидисциплінарний консиліум. Спочатку пацієнтці призначили хіміотерапію, під час якої були підібрані препарати для лікування обох пухлин. Після успішного завершення курсу хіміотерапії вирішено було провести операцію.

Для зменшення навантаження на організм жінки та пришвидшення лікування, онкологи об'єднали два хірургічні втручання в одну операцію.

Операція проходила в два етапи: спочатку лікарі виконали односторонню мастектомію з видаленням лімфатичних вузлів, а потім провели пангістеректомію — видалення матки, яєчників, фалопієвих труб та шийки матки.

Сьогодні пацієнтка почуває себе добре. Попереду її чекає додаткове лікування для запобігання рецидиву.

Читайте також: У 11-річної дівчинки львівські хірурги видалили пухлину, що розрослась на пів легені