У Львові затримали підозрюваного у пограбуванні магазину та крадіжці з автомобіля

Поліція затримала 36-річного львів’янина, якого підозрюють у пограбуванні магазину та крадіжці з автомобіля. Йому загрожує позбавлення волі на строк до 8 років.

Про це повідомляє Поліція Львівської області.

За інформацією правоохоронців, 10 жовтня близько 14.00 зловмисник зайшов в один з магазинів, розташований на вулиці Городоцькій та попросив продавчиню показати йому годинник вартістю 6 тисяч гривень. Товар «покупцю» сподобався, проте розраховуватись за нього він наміру не мав, тому, незважаючи на опір продавчині, спробував втекти з магазину, прихопивши з собою окрім годинника ще й банківський розрахунковий термінал. З допомогою небайдужих громадян, оперативники кримінальної поліції та слідчі відділу поліції №1 Львівського районного управління поліції №2 затримали втікача в порядку ст.208 Кримінального процесуального кодексу України.

Особу затриманого встановлено – ним виявився 36-річний львів’янин. Слідчі територіального підрозділу поліції, за процесуального керівництва Франківської окружної прокуратури, повідомили йому про підозру у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч.2 ст.15 - ч.4 ст.186 (Замах на грабіж) Кримінального кодексу України. Санкція статті передбачає покарання - позбавлення волі на строк від семи до десяти років.

Окрім того, під час досудового розслідування поліцейські встановили, що затриманий причетний до вчинення ще одного злочину – крадіжки з автомобіля Smart, який власниця залишила на вулиці Хотинській. Зловмисник викрав з салону грошові кошти у сумі 300 доларів, документи, автозапчастини та особисті речі власниці.

Відтак, вирішується питання щодо повідомлення зловмиснику про підозру у вчиненні ще одного кримінального правопорушення, передбаченого ч.4 ст.185 (Крадіжка) Кримінального кодексу України. Санкція статті передбачає покарання - позбавлення волі на строк від п'яти до восьми років.

Досудове розслідування триває, невдовзі суд обере підозрюваному запобіжний захід.

Читайте також: На Львівщині правоохоронці затримали торговця боєприпасами