У центрі Львова оновили ділянку 100-річного каналізаційного колектора

На площі Катедральній, 6-8, поблизу базиліки Успіння Пресвятої Діви Марії, ремонтні бригади ЛМКП «Львівводоканал» оновили 30 м австрійського бетонного колектора кінця ХІХ століття.

Роботи виконували методом релайнінгу, повідомляє пресслужба ЛМР.

«Метод релайнінгу – це просування труби меншого діаметру в трубу більшого діаметру. Саме у такий спосіб було реконструйовано 30 м бетонної каналізаційної мережі на пл. Катедральній, 6-8.

Складність роботи полягала у тому, що працювати довелося в обмеженому просторі в центральній частині міста. Тому наші працівники спеціально виготовили вузьку опалубку, аби добратись до каналізації, що проходить на глибині 3,5 м.

Усі роботи вже завершені. Їх виконала наша бригада №5 дільниці ремонту каналізаційних мереж “Львівводоканалу”. До кінця тижня буде відновлено благоустрій вулиці та пішохідної частини», – розповіли у ЛМКП «Львівводоканал».

За інформацією підприємства, у вересні ремонтні бригади Львівводоканалу замінили 95,2 м каналізаційних мереж. А загалом від початку року підприємство вже замінило 1940 м аварійної каналізації.

Читайте також: У Львові на перехресті вулиці Личаківська – площа Митна ремонтуватимуть колію: можливе ускладнення руху