За пʼять тисяч доларів обіцяв «зняття» з військового обліку: правоохоронці затримали львів’янина, який допомагав ухилянтам, - ФОТО

Прокурори Львівської обласної прокуратури скерували обвинувальний акт щодо 31-річного львів’янина за фактом незаконного переправлення особи через державний кордон України.

Слідством встановлено, що у червні цього року обвинувачений сприяв незаконному переправленню через державний кордон військовозобов’язаного з фіктивними документами, повідомляє Львівська обласна прокуратура.

Для цього він створив канал у Телеграм, де і підшукав «клієнта» на таку послугу. У ході телефонної розмови чоловік запевнив «клієнта», що забезпечить виготовлення документів, які нададуть право безперешкодного перетину кордону у зв’язку з непридатністю до військової служби.

Військовозобов’язаний у свою чергу мав надати лише певні документи, що підтверджують його особу. Свої послуги фігурант оцінив у 5 000 доларів США. У подальшому обвинувачений повідомив «клієнта», що пакет документів про виключення з військового обліку готовий.

Задля конспірації залучив  «свого кур’єра», який мав передати та отримати за це обумовлену суму коштів. Сам фігурант спостерігав за ними з автомобіля.

Після оплати «послуги» підозрюваного затримано правоохоронцями. З метою забезпечення конфіскації майна накладено арешт на квартиру обвинуваченого.
Досудове розслідування здійснювали слідчі Головного управління Національної поліції у Львівській області, за оперативного супроводу УСР у Львівській області ДСР Національної поліції України та 7 прикордонного Карпатського загону ДПС України.