За 4,5 тисячі доларів мешканець Львівщині обіцяв переправити за кордон ухилянта

На Львівщині правоохоронці затримали зловмисника, який сприяв у незаконному переправленні військовозобов’язаного через кордон.

За 4,5 тисячі доларів 32-річний мешканець одного з сіл Львівського району взявся повідомити «клієнту» детальний GPS-маршрут з координатами місця виходу на державний кордон України з однією з європейських країн, а також провести детальний інструктаж щодо перетину кордону поза пунктами пропуску. Про це повідомили у поліції Львівщини.

Зловмисника викрили правоохоронці.

4 жовтня правоохоронці затримали його в порядку ст.208 Кримінального процесуального кодексу України після одержання коштів від «клієнта» у сумі 4,5 тисячі доларів. Затриманому повідомлено про підозру у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч.3 ст.332 (Незаконне переправлення осіб через державний кордон України) Кримінального кодексу України.

Санкція статті передбачає покарання – позбавлення волі на строк від семи до дев’яти років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років з конфіскацією майна. Досудове розслідування триває, вирішується питання щодо обрання підозрюваному запобіжного заходу.

Читайте також: Погода у Львові на тиждень