Двох виховательок навчально-реабілітаційного центру на Львівщині відсторонили від роботи

Двох виховательок Великолюбінського багатопрофільного навчально-реабілітаційного центру на Львівщині відсторонили від роботи після відео з фактом насилля над дитиною. Наразі в закладі залишається понад 50 дітей.

Про це повідомив на брифінгу заступник голови Львівської ОВА Олександр Кулепін, пише Суспільне.

Посадовець підтвердив, що відео, де одна вихователька б'є дитину, а інша нецензурно лається, було зняте в тому ж закладі, щодо якого триває розслідування. Крім того, обидві підписали лист на підтримку директора.

"Вони обидві є відсторонені і зараз тривають процесуальні дії щодо їх звільнення, бо вже зрозуміло, що такі вихователі не можуть працювати в закладі з дітьми. Ми звернулися в поліцію, щоб окремо саме цей факт був розслідуваний", — каже Олександр Кулепін.

За його словами, наразі постало питання подальшої долі закладу в цілому.

"У цьому закладі панує нездорова атмосфера, і він не може за таких умов забезпечити гарний розвиток чи навчання тих дітей, котрі там перебувають. Ми розуміємо, що для дітей будь-яка зміна — це стрес, навіть якщо дітей забирають з тих місць, де до них негарно ставилися і переводять в кращі місця. Однак виглядає так, що заклад вже має цілий ряд фактів, які зараз розслідуються, тому буде ухвалюватися окреме рішення за результатами висновків комісії", — говорить посадовець.

Наразі в закладі перебувають 52 дитини. П'ятьох вихованців, які надавали свідчення, відселили.

"Зараз комісія, котра перебуває в закладі, вивчає освітні потреби цих дітей, щоб з'ясувати, чи вони отримували там те, що вони мали отримувати, який в них є зараз стан у тих дітей. І буде зрозуміло, як далі ми можемо з ними працювати. Діти будуть забезпечені якісним навчанням та піклуванням", — додає чоловік.

Розслідування у цій справі триває.

Читайте також: На Львівщині в навчально-реабілітаційному центрі знущались над дітьми

Новини компаній
09:00, Сьогодні