Погода у Львові на тиждень

На найближчі сім днів у місті Лева погода буде змінюватися від теплих сонячних днів «бабиного літа» до прохолодних жовтневих дощів.

Так, за прогнозом порталу «Синоптик», у вівторок, 8 жовтня, увесь день у Львові утримається ясна погода. Без опадів.

Температура з +8 вночі, підніметься до +17 вдень.

В народі цей день називали Курник або Капустки. Було заведено різати курей на продаж й квасити капусту. Наші пращури підмітили: якщо цього дня сприятлива погода, то збережеться вона на три тижні.

У середу, 9 жовтня, ясною погодою нас цей день не порадує - хмари у Львові закриють небо вже з самого ранку та протримаються до пізнього вечора. Без опадів.

Температура з +12 вночі, підніметься до +21 вдень.

У народі примітили, якщо сьогодні дощ зі снігом – з середини січня і до середини лютого тричі варто чекати сильної відлиги. Якщо сонячно і тепло – липень буде дощовим і холодним.

У четвер, 10 жовтня, вранці небо у Львові буде ясним, і залишатиметься таким майже весь день, а ввечері його затягнуть хмари. Без опадів.

Температура з +13 вночі, підніметься до +21 вдень.

10 жовтня закінчували прибирати вулики на зимівлю. "Бджолина матка відносить ключики від літа в далекі краї". Якщо в цей день гримітиме, то зима буде безсніжною, короткою й м'якою.

У пʼятницю, 11 жовтня, в цей день хмар на небі не буде тільки вночі, а з ранку й до самого вечора у Львові буде зберігатися похмура погода. Вранішній сильний дощ удень послабшає і до приходу вечора скінчиться.

Температура з +15 вночі, впаде до +13 вдень.

Наші пращури вірили, що в цей день ні в якому разі не можна їсти ягоди – вважалося, що сьогодні диявол плює на кущі ягід, тому від них може заболіти живіт. Погоду цього дня визначали за інеєм: якщо вранці надворі його багато – бути сухій, сонячній погоді.

У суботу, 12 жовтня, вдень у Львові хмари з'являться на небі лише тільки для того, щоб ввечері розсіятися. Без опадів.

Температура з +10 вночі, підніметься до +13 вдень.

12 жовтня можливий перший снігопад. Часто застилали землю сирі тумани. Погода цього дня прогнозувала погоду на 2 березня: якщо день був сонячний, то слід очікувати сонячного початку весни.

У неділю, 13 жовтня, весь день у Львові буде хмарним. Без опадів.

Температура з +5 вночі, підніметься до +11 вдень.

Наші пращури помітили, якщо сьогодні випав сніг – він скоро розтане, а зима прийде не скоро. Якщо місяць уночі блідий і в тумані, то незабаром погіршиться погода.

У понеділок, 14 жовтня, у Львові протягом усього дня погода буде похмурою. Без опадів.

Температура з +6 вночі, підніметься до +10 вдень.

Цього дня наші пращури вперше зустрічали зиму. Особливу увагу приділяли вітру: якщо цього дня вітер зі сходу чи півночі – зима буде холодною; з півдня – теплою; із заходу – до сніжної зими; а якщо вітер мінливий, то й зима буде перемінлива.

Новини компаній
09:00, Сьогодні