У Львові приватні інвестори зремонтують кілька вулиць: перелік

Сьогодні виконавчий комітет Львівської міськради затвердив рішення про ремонт, будівництво та благоустрій кількох вулиць у Львові. Роботи проводитимуть за позабюджетні кошти.

Про це повідомили у пресслужбі ЛМР.

Під час виконкому прийняли рішення про:

- визначення замовника робіт з будівництва дороги на вулиці Морозній із влаштуванням переходу на вулицю Сихівську;

- визначення замовника послуг з благоустрою території на вул. Щирецькій;

- капітальний ремонт вул. Бузкової у Львові.

За словами заступника міського голови Львова з містобудування Любомира Зубача, у Львові є добра практика, коли девелопери, які мають плани щодо житлового чи комерційного будівництва у місті, розуміють, що треба також вкладати в розвиток соціальної, інженерної та іншої інфраструктури. Тож сьогодні на розгляд виконкому винесли кілька таких кейсів.

«На вулиці Морозній, де буде будівництво, біля готелю “Соната”, мають зробити дорогу, яка буде виходити на вулицю Сихівську. Звісно, це потрібно і підприємцям, але насправді це дуже корисно для усієї громади міста.

Те саме можна сказати про вулицю Бузкову – це бічна вулиці Навроцького. Там ще раніше видали містобудівні умови та обмеження, і підприємці самі звернулися з ініціативою облаштування вулиці Бузкової. Це буде ще одна дорожня артерія, корисна не лише для тих підприємців і мешканців будинків, а й для всієї громади. Приємно, що є розуміння підприємців і якісна співпраця з містом.

Вулиця Щирецька сьогодні є доволі перевантажена, адже там поруч є ТРЦ “Victoria Gardens” і “Нова Лінія”, а також ринок “Південний”. Тож цю вулицю також потрібно спроєктувати і розширити, щоб створити більший комфорт для людей, які нею користуються», – розповів Любомир Зубач.

Під час проєктування дороги аналізують покриття, земельні ділянки і, якщо є можливість, намагаються не тільки робити дорожнє полотно і тротуари, а й облаштовувати велодоріжки. Також обов’язковою частиною сьогодні є інклюзивність простору.

Читайте також: На Львівщині застрелили подружжя, які володіли відпочинковим комплексом