На проспекті Чорновола у Львові облаштують пішохідний бульвар

У Львівській міськраді затвердили концепцію проєкту з облаштування пішохідного бульвару на проспекті В’ячеслава Чорновола: від кільця на перехресті з вулицею Липинського до вулиці Варшавської. Для проведення капітального ремонту цієї ділянки демонтують тимчасові споруди, які тут розташовані.

Таке рішення сьогодні, 4 жовтня, підтримав виконавчий комітет Львівської міської ради.

За інформацією міського департаменту природних ресурсів, будівництва та розвитку громад, старт проєктним роботам дала ухвала Львівської міської ради, прийнята ще у 2021 році, що передбачала облаштування пішохідного бульвару на проспекті В’ячеслава Чорновола. За кошти інвестора у львівському комунальному підприємстві «Інститут просторового розвитку» розробили концепцію та ескізний проєкт.

«На площі 1,2 км передбачено облаштування пішохідних алей, громадських просторів та майданчиків з дотриманням інклюзивних вимог. До споруд, розташованих на проспекті Чорновола, облаштують спеціальні входи. А також демонтують тимчасові споруди, які входять в межі території проєктування», – розповів Тарас Кубай, директор департаменту природних ресурсів, будівництва та розвитку громад.

Як пояснив заступник міського голови Львова з містобудування Любомир Зубач, рішення про облаштування пішохідного бульвару було прийняте ще 3 роки тому на сесії Львівської міської ради.

«Вже тоді у нас були підстави, щоб усунути перешкоди для ремонтних робіт: це і тимчасові споруди, й інші об’єкти, які там є, але тоді Львівська міська рада пішла назустріч підприємцям, і ми узгодили, що поки розроблятимуть проєкт, підприємці зможуть продовжувати роботу.

Зараз проєкт фактично готовий. Частину локації, біля “Арсену”, вже зробили. Там можна вже побачити, як чудово виглядає пішохідна та велосипедна доріжки. Інший підприємець, буквально вчора, приступив до облаштування велосипедної доріжки по всій протяжності. Це буде прекрасний простір – бульвар, де будуть доріжки для велосипедів і пішоходів, де буде красиве озеленення, дитячі та спортивні майданчики, тому, я думаю, що це дуже важливе рішення, яке є в інтересах всієї громади Львова», – підкреслив Любомир Зубач.

Усі роботи з облаштування території виконують за кошти інвесторів

Читайте також: На якому етапі відновлення музею Шухевича