Пуститися берега: на Львівщині припинили діяльність нарколабораторії, в якій два чоловіки виготовляли психотропи, - ВІДЕО

Двоє мешканців Сумської області віком 19 та 20 років винайняли житловий будинок в одному з сіл Стрийського району, завезли туди обладнання, прекурсори та взялись виготовляти психотропні речовини амфетамін та PVP з метою їх подальшої реалізації.

Загальна вартість вилучених речовин за цінами «чорного» ринку становить близько мільйона гривень, повідомляє відділ комунікації поліції Львівської області.

Зловмисників викрили оперативники кримінальної поліції та слідчі Стрийського районного управління поліції, за процесуального керівництва Стрийської окружної прокуратури.

Під час санкціонованого обшуку правоохоронці виявили та вилучили у будинку більше 2 кілограмів речовини, схожої на психотропні засоби «амфетамін» та PVP, прекурсори, а також хімічне обладнання, електронні ваги та інші речові докази. Усе скеровано на дослідження у Львівський науково-дослідний експертно-криміналістичний центр МВС України. 

Зловмисники затримані в порядку ст. 208 Кримінального процесуального кодексу України, їм повідомлено про підозру у вчиненні злочину, передбаченого ч.2 ст.307 (Незаконне виробництво, виготовлення, придбання, зберігання, перевезення, пересилання чи збут наркотичних засобів, психотропних речовин або їх аналогів) Кримінального кодексу України. Санкція статті передбачає покарання - позбавлення волі на строк від шести до десяти років з конфіскацією майна.

Невдовзі суд обере підозрюваним запобіжні заходи. Досудове розслідування триває.

Читайте також: У Львові затримали «закладчицю» амфетаміну, - ФОТО