У Львова може з’явитися перше іспанське місто-побратим

  До Львова завітав Надзвичайний і Повноважний Посол Королівства Іспанії в Україні Рікардо Лопес-Аранда Хагу.

Під час зустрічі з мером Львова Андрієм Садовим обговорили можливості співпраці та партнерства Львова з іспанськими містами, повідомляє пресслужба ЛМР.

Ми маємо багато міст-побратимів з різних країн світу, але наразі ще не співпрацюємо з іспанськими. Будемо дуже вдячні вам, якщо ви допоможете нам це змінити, адже Львів є достойним партнером. Львів зараз – це освітній центр, хаб інновацій та культурна столиця України, тож думаю, що іспанські колеги також можуть багато почерпнути із співпраці з нами», – зазначив Андрій Садовий.

Водночас посол розповів, що іспанське суспільство є дуже активним, тому найкраще налагоджувати міжнародні відносини через особисті контакти, можливо через українську діаспору в Іспанії.

«Ми сподіваємось, що в 2025 році, коли Львів буде мати статус Молодіжної столиці Європи і прийматиме велику кількість європейської молоді, ми зможемо вибудувати якісне партнерство з іспанськими містами. Ми хочемо мати достойних партнерів в кожній демократичній країні світу і допомагаємо іншим українським громадам налагоджувати такий зв’язок. Міста мають великий потенціал, і треба його використовувати для розвитку цивілізованого світу», – зазначив мер Львова.

Читайте також:  Бельгійське місто Мехелен стало новим побратимом Львова