У день роковин трагедії Бабиного Яру президент закликав захищатись від зла

Сьогодні, 29 вересня, в Україні вшановують пам'ять жертв трагедії Бабиного Яру. Президент Володимир Зеленський нагадав, що за час нацистської окупації у 40-х роках минулого століття близько 100 тисяч людей були вбиті у Бабиному Яру.

Про це повідомляє пресслужба глави держави.

«29-30 вересня 1941 року, всього лише за два дні в Києві нацисти розстріляли понад 30 тисяч євреїв. «Дорогою смерті» вони гнали до яру мешканців міста цілими сім'ями – чоловіків, дітей, жінок, вагітних. Масштаби цього зла важко осягнути й досі», – зазначив Зеленський.

Він додав, що за час нацистської окупації була знищена фактично вся єврейська спільнота Києва й ті, хто намагався їх врятувати. Жертвами стали і представники інших національностей.

«Коли очі світу заплющені, людяність програє. Бабин Яр – наочний доказ звірства, на яке спроможні режими на чолі з вождями, що тримаються на залякуванні та насильстві. У будь-які часи вони нічим не відрізняються. Але має відрізнятися реакція світу. Це те, чого світ повинен був навчитись. Треба стояти на сторожі людяності, життя і справедливості. Треба захищатись від зла», – закликав президент.