У Львові відзначать ювілей міста Мелітополь

Мешканці Мелітополя, які через війну переїхали жити до Львова, цими днями відзначають день народження свого рідного міста. У Мелітополя цьогоріч ювілей – 240 років. З цієї нагоди сьогодні і завтра у Львові відбудеться низка заходів, які проведе громадська організація "Мелітополь Незламний".

Про це повідомила Львівська міськрада.

“Місто Мелітополь Запорізької області вже більше двох років є окупованим російськими військами. Велика кількість мелітопольців вимушені були покинути своє звичне місце проживання. Одні, перетнувши лінію фронту, виявили бажання залишитись в обласному центрі, частина покинули територію країни, а більше двох тисяч мелітопольців знайшли прихисток у затишному Львові. Пліч-о-пліч вони живуть з львів’янами вже досить тривалий час. І щоб ментально підтримати та інтегрувати вимушених переселенців у приймаючу громаду, та зберегти власну ідентичність ми організовуємо свято для мелітопольців та львів’ян з нагоди Дня Мелітополя”, - розповідає менеджер ГО "Мелітополь Незламний" Маргарита Бойчук.

У рамках відзначення 240-річчя Мелітополя львівські мелітопольці сьогодні, 27 вересня, садитимуть дерева у Парку 700-річчя Львова.

“У нашому місті була прекрасна локація, на фоні якої сезонно фотографувалися мелітопольці. Майже у кожного є фото з тюльпанами, тому обрали тюльпанові дерева,- пояснює Маргарита Бойчук. - Мелітополь славиться черешенею і тополями, але клімат Львівщини не дуже сприятливий для цих дерев, тому символічно обрали тюльпанові дерева, за рекомендацією управління екології Львівської міської ради. Це буде символ Мелітопольщини у Львові”.

Основні заходи відбудуться завтра у Парку ім. Виговського, починаючи з 15:30. Буде виставка картин до Дня миру, виставка-ярмарка витворів ручної роботи, інсталяція «Колесо теплих моментів», демонстраційно-показовий виступ ДСНС, практикум та демонстрація спецтехніки та амуніції від Ювінальної поліції, а також майстерклас із виготовлення бургерів та тортиків, настільні ігри. На завершення буде перегляд фільму з поп-корном.

Окрім Львова, заходи до 240-річчя Мелітополя проведуть у Києві, Запоріжжі та Дніпрі. Саме в цих містах працюють громадські центри, які допомагають мелітопольцям.

Читайте також: McDonald's відкрив 9-й ресторан у Львові