Де придбати «Леокарт»

У Львові безготівкова оплата працює в усіх видах громадського транспорту міста. Безготівково за проїзд можна оплатити не тільки банківською карткою чи пристроєм з NFC, а й загальною транспортною карткою ЛеоКарт. Також за допомогою Леокарт можна здійснити безкоштовну пересадку.

Раніше реалізацією займалась компанія “Інтерпрес”, яка є власником 50 кіосків, де можна було придбати або поповнити ЛеоКарт. Вчора представники власників кіосків публічно оголосили, що більше не можуть продавати картки. Відтак місто на відкритому конкурсі шукатиме іншого оператора, якому буде цікава ця пропозиція.

Де можна придбати картку Леокарт

Минулого року у Львові відкрили продаж загальних транспортних карток ЛеоКарт.  Відтак, відсьогодні купити транспортну картку можна у 39 терміналах EasyPay та ще у двох туристично-інформаційних центрах: на головному вокзалі та у Ратуші.

Йдеться про кіоски «Інтерпрес» та термінали EasyPay (ТзОВ «Ізі СОФТ»), які облаштовані відповідними диспенсерами. Перелік кіосків, дивіться тут. 

Загальний перелік адрес пунктів виготовлення ЛеоКарт:

  • Центр обслуговування пасажирів, вул.Горбачевського,10;
  • ЛКП «Господар», вул.Пасічна,49б;
  • ЦНАП, просп.Ч.Калини,72А;
  • ЦНАП, вул. Виговського,32;
  • ЦНАП, вул. Хвильового,14А;
  • Шевченківська РА, вул. Липинського 11.

Зазначимо, картки ЛеоКарт поділяються на персоналізовані, які видаються учням, студентам та пільговим категоріям населення, та загальні. Мешканців, які мають право на пільговий проїзд у міському транспорті та ще не оформили персоналізовану транспортну картку ЛеоКарт, закликають подавати документи для її виготовлення, попередньо здійснивши запис за номером телефону 0800-303-007.

Пільгові категорії громадян, які не є мешканцями Львівської громади, також зможуть оформити пільгову ЛеоКарт, однак їм доведеться сплатити вартість самої картки.

Яка вартість?

Вартість картки-носія квитка – 60 грн.

Важливо, що на загальній картці ЛеоКарт завжди має бути баланс для резервної поїздки. Тому, при купівлі, необхідно оплатити 60 грн за саму картку та внести депозит у розмірі 10 гривень. Цих 10 гривень залишається на балансі картки, що дає можливість пасажиру, навіть при нульовому балансі, здійснити одну резервну поїздку.

Далі, аби активувати картку, її необхідно поповнити на суму від 1 гривні. Однак,  пасажирам рекомендують поповнювати карту на суму не меншу, ніж вартість однієї поїздки.  

Як поповнити баланс?

Поповнити баланс картки можна у кіосках «Інтерпрес» та у терміналах EasyPay. А також онлайн – через застосунок чи веб-сайт EasyPay. Покрокова інструкція як це зробити – тут.    

Читайте також: Безоплатна пересадка з ЛеоКарт у Львові: поширені помилки пасажирів