У Львові встановлять підйомник до входу в Гарнізонний храм

Сьогодні виконавчий комітет погодив рішення про надання функцій замовника ЛКП «Львівсвітло» на придбання та влаштування засобів безперешкодного доступу осіб з інвалідністю та інших маломобільних груп населення до будівлі Гарнізонного храму святих апостолів Петра і Павла на вул. Театральній, 11.

Про це повідомила пресслужба ЛМР.

«Гарнізонний храм святих апостолів Петра і Павла - це знаковий історичний храм нашого міста, з якого зараз хоронять наших полеглих захисників. Відтак важливо створити умови для забезпечення доступності вхідної групи цього храму.

Є звернення з цього приводу настоятеля Гарнізонного храму, є бачення управління охорони історичного середовища як це правильно зробити. Відтак Гарнізонний храм може стати, напевно, першим храмом у Львові, у якому облаштують підйомник до входу», - відзначили у ЛКП «Львівсвітло».

Облаштування підйомного механізму до бічних дверей храму - з правого боку здійснюватимуть без конструктивних змін щодо фасаду пам’ятки культурної спадщини. Після виконання всіх робіт підйомник безоплатно передадуть храму.

Нагадаємо, у Львові діє «Програма забезпечення доступності житлових приміщень осіб з інвалідністю у кріслах колісних та осіб з інвалідністю з порушенням зору І групи». Завдяки програмі у місті вже облаштовано 60 підйомників і виготовлено проєктну документацію на облаштування цього року ще на 10.

Читайте також: У Львові вже встановили 60 підйомників для осіб з інвалідністю