Суд таки зупинив будівництво сміттєпереробного заводу у Львові

Львівський окружний адміністративний суд зупинив дію дозволу Державної інспекції архітектури та містобудування України на виконання робіт з будівництва сміттєпереробного заводу у Львові на вулиці Пластовій, 13.

Про це повідомляє zaxid.net.

Відповідну ухвалу суд прийняв 25 вересня 2024 року як тимчасову запобіжну дію на час розгляду справи по суті.

До суду з відповідним позовом звернувся депутат Львівської міської ради від «Європейської Солідарності» Олексій Різник, який стверджує, що дозвіл на будівництво заводу виданий незаконно.

«Станом на дату видачі оскаржуваного дозволу – 21 вересня 2021 року – в представництва Control Process S. A. була відсутня ліцензія на будівництво обʼєктів, що за класом наслідків (відповідальності) належать до обʼєктів зі значними (СС3) наслідками», – йдеться в ухвалі суду.

За даними джерел ZAXID.NET, мова може йти про те, що польський підрядник під час тендеру, який проводили за процедурами Європейського банку реконструкції та розвитку, ймовірно вказав неправдиві відомості про наявність в нього такої ліцензії.

Нагадаємо, сміттєпереробний завод у Львові збудований на 70%. На початку вересня ЛКП «Зелене місто» звинуватило підрядника – польську компанію Control Process S. A. у невиконанні суттєвої умови контракту. Компанія не змогла надати безумовну банківську гарантію в сумі 3,6 млн євро

Читайте також: У Львові триває будівництво сміттєпереробного заводу: коли планують завершити роботи