Львів – фіналіст конкурсу European Capital of Smart Tourism 2025

Львів увійшов до шорт-листа престижного конкурсу European Capital of Smart Tourism 2025.

Про це повідомили у Лвьівській мерії.

Статус EU Smart Tourism у європейських міст свідчить про досягнення у чотирьох категоріях: стійкість, доступність, цифровізація, а також культурна спадщина і креативність.

Що Львову дасть цей статус?

- Визнання як лідера розумного та сталого розвитку туризму.

- Участь у мережі європейських міст-лідерів розумного і сталого туризму.

- Поява на карті Європи як нового привабливого місця для відвідування, що дозволить збільшити кількість гостей у майбутньому.

«Туризм Львова зараз має нові сенси. Зараз це місто зустрічі військових з родинами, місто переосмислення цінностей, місто перезавантаження, соціокультурної реабілітації, комфортного перебування. Ми працюємо з новими гостями та розвиваємо культуру міського відпочинку. Львів – це місто, що лікує. Це наша друга спроба участі у цьому престижного конкурсу. Емоції переповнюють, віримо у перемогу», – зазначає Христина Лебедь, керівниця управління туризму Львівської міської ради.

Львів змагатиметься за це звання разом з Брюсселем (Бельгія), Генуєю (Італія), Коньєю (Туреччина), Лахті (Фінляндія), Порту (Португалія) та Турином (Італія). Фінальна презентація та оголошення переможця відбудеться у листопаді в Брюсселі.

Читайте також: Безоплатна пересадка з ЛеоКарт у Львові: поширені помилки пасажирів

Партнерський матеріал
13:30, Сьогодні