На Львівщині затримали торговця зброєю - ФОТО

33-річний мешканець міста Броди закуповував стартові пістолети, які в подальшому переробляв для стрільби травматичними набоями, а також переробляв стандартні патрони травматичної дії, споряджені гумовими кулями, збільшуючи їх потужність.

Про це повідомили в поліції Львівської області.

Перероблений «товар» він збував покупцям, яких знаходив у мережі Інтернет, висилаючи їм поштові відправлення під вигаданим іменем.

Зловмисника викрили оперативники та слідчі відділу поліції №3 Стрийського районного управління поліції спільно з оперативниками карного розшуку поліції Львівщини, за процесуального керівництва Стрийської окружної прокуратури.

Поліцейські задокументували кілька фактів незаконної реалізації підозрюваним зброї та боєприпасів і 19 вересня затримали його в порядку ст. 208 Кримінального процесуального кодексу України.

Під час санкціонованих обшуків правоохоронці виявили та вилучили у затриманого: кілька одиниць короткоствольної зброї, патрони різного калібру, капсюлі, порох, інструмент для переробки зброї та інші речові докази. Усе вилучене скеровано на дослідження у Львівський науково-дослідний експертно-криміналістичний центр МВС України.

Затриманому повідомлено про підозру у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч.1 ст. 263 (Незаконне поводження зі зброєю, бойовими припасами або вибуховими речовинами) Кримінального кодексу України. Санкція статті передбачає покарання - позбавлення волі на строк від трьох до семи років.

Досудове розслідування триває.

Читайте також: У Львові викрили «міжнародного» валютного шахрая

Фінальна презентація та оголошення переможця відбудеться у листопаді в Брюсселі
14:48, Сьогодні
Партнерський матеріал
13:30, Сьогодні