Переселенців запрошують на безкоштовні курси з фаху столяра-паркетника чи автослюсара

Внутрішньо переміщені переселенці та львів’яни, які в період дії військового стану втратили роботу, мають можливість безкоштовно здобути фах столяра-паркетника чи автослюсара.

Як повідомляє Львівська міська рада, опісля проходження двотижневих курсів учасникам програми допоможуть працевлаштуватись чи отримати грантову підтримку для розвитку власної справи.

Навчання, яке розпочнеться з 1 жовтня, відбуватиметься за напрямками столяр-паркетник та автослюсар на базі Львівського вищого професійного художнього училища та Міжрегіонального вищого професійного училища автомобільного транспорту та будівництва. Під час курсів учасники здобудуть основні, базові навики з шиномонтажних робіт або догляду за паркетними поверхнями.

Тривалість навчання – 2 тижні.

Кінцевий термін подачі заявок – 30 вересня.

Реєстрація на курси: https://kobo-ee.nrc.no/x/JvLxFSBo.

Навчальні курси організовує департамент розвитку Львівської міської ради у партнерстві з представництвом Норвезької ради у справах біженців (NRC) в Україні за фінансового сприяння Програми підтримки Нансена для України.

«Нам та нашим партнерам важливо допомогти українцям, які постраждали внаслідок війни, і дати їм можливість здобути нові навички для пошуку нового місця праці. Програми, які пропонуються дуже актуальні в наш час, адже для автомобілістів розпочинається сезон заміни літніх шин, а для паркетників у Львові завжди знайдеться робота. Ці навчання допоможуть працевлаштуватися мінімум 20 людям, які зараз не мають роботи, і дасть можливість змінити життя на краще», – зазначає Богдан Іванусь, керівник відділу профтехосвіти Львівської міської ради.

Читайте також: У Львові планують встановити сонячні електростанції

Фінальна презентація та оголошення переможця відбудеться у листопаді в Брюсселі
14:48, Сьогодні
Партнерський матеріал
13:30, Сьогодні