Безоплатна пересадка з ЛеоКарт у Львові: поширені помилки пасажирів

Безоплатна пересадка з транспортною ЛеоКарт діє ось уже більше двох місяців. І сьогодні розповідаємо про поширені помилки пасажирів, які фіксують контролери ЛКП “Львівавтодор”.

“А що при безоплатній пересадці ЛеоКарт треба окремо валідувати у кожному транспортному засобі?”

Після валідації ЛеоКарт у першому транспортному засобі пасажир може здійснити необмежену кількість безкоштовних пересадок до 40 хв. Але важливо пам'ятати: пересадку необхідно валідувати у кожному з цих транспортних засобів. Тобто якщо ви сіли в один автобус, а потім здійснили пересадку у два наступні – у всіх трьох треба завалідуватися. Підтвердженням успішної реєстрації пересадкого квитка є зелена галочка на валідаторі та напис “Вхід зареєстровано”.

Якщо при здійсненні пересадок поїздку не завалідувати, вона не вважатиметься пересадковою. Натомість пасажир ризикує отримати штраф за неоплачений/незавалідований проїзд. Адже при перевірці контролерами ваша валідація у цьому транспортному засобі буде відсутня.

“А у мене пересадка з банківською карткою/паперовим квитком”

Є пасажири, які помилково вважають, що можливість безоплатної пересадки діє і при розрахунку банківською карткою/телефоном чи готівкою. І що пересадки до 40 хвилин на інші автобуси, трамваї або тролейбуси для них також будуть безкоштовними. Це не так. За всі ці поїздки необхідно платити, адже функція безоплатної пересадки діє тільки для власників транспортних ЛеоКарт. А неоплачений/незавалідований проїзд = штрафний квиток.

Читайте також: На Львівщині з'являться три нові туристичні маршрути