Керівник благодійного фонду хотів ввезти комерційний вантаж, як гумдопомогу на Львівщині

Працівники львівської митниці у кабіні авто виявили папку з документами, серед яких знаходився договір купівлі – продажу автомобіля, де отримувачем значилась фізична особа

Про це повідомляє Львівська митниця.

Інцидент трапився в пункті пропуску "Шегині – Медика". Вантажівка MAN під керуванням громадянина України прибула в якості "гуманітарного вантажу для одного з благодійних фондів Харкова".

Перевізник не зміг показати жодних документів, які би підтверджували факт вивезення транспортного засобу з території Європейського Союзу як гуманітарної допомоги. Попри те, під час огляду машини працівники митниці виявили папку з документами, серед яких знаходився договір купівлі – продажу автомобіля MAN TGM03, 2010 року випуску, де отримувачем значилась фізична особа, а вартість авто сягала 28 тис. євро, що в перерахунку становить майже 1,3 млн гривень.

В результаті митники встановили, що керівник благодійного фонду, з метою ввезення в Україну комерційного товару в режимі "імпорт", подав митним органам документи, які містять неправдиві відомості щодо відправника, одержувача і вартості.

Щодо керівника благодійного фонду склали адмінпротокол, відповідно до ч.1 ст. 483 (Переміщення або дії, спрямовані на переміщення товарів через митний кордон України з приховуванням від митного контролю) МКУ.

Читайте також: На Львівщині перекрито канал контрабанди товарів на понад 14 мільйонів