На Львівщині з'являться три нові туристичні маршрути

Цього року в Львівській області з’являться три нових туристичних маршрути. Два з них у Карпатському регіоні, а один — на території Золочівської громади з частковим проходженням у Національному природному парку «Північне Поділля».

Про це повідомили в Управлінні туризму та курортів Львівської ОДА

Комісія з ознакування шляхів активного туризму затвердила нові маршрути, погодивши їх картосхеми, умовні позначення локацій та присвоївши номера.

Перший маршрут — туристичний шлях №15, який проходить Верхами Верховинського Вододільного хребта. Він розрахований на кілька днів, з протяжністю понад 40 км, починаючи з села Сянки і завершуючи на горі Пікуй. Мандрівників чекатимуть не лише навігаційні знаки, але й кілька приємних несподіванок. Цей маршрут можна буде пройти за один день, завдяки можливим відгалуженням до сіл Либохора та Карпатське.

Другий маршрут, «Трускавець - Орів», отримав номер 506. Його протяжність становить близько 15 км, а вітрова електростанція стане його атракційним елементом.

Третій маршрут — «Стежками героїв», протяжністю понад 10 км, буде розташований на Золочівщині під номером 4906. Цей історично-патріотичний шлях розповідатиме про повстанський рух, включаючи огляди природних краєвидів Подільської височини та низькогірного пасма Вороняки, а також відновлених криївок і могил повстанців.

«Осінній сезон сприяє пішому мандрівному туризму, оскільки погода є комфортною, а природа радує барвами. Активний туризм на Львівщині користується популярністю серед різних вікових груп. Нові маршрути відкриють нові горизонти для туристів і дозволять їм побачити Львівщину з несподіваних куточків», — зазначив керівник управління туризму та курортів Львівської ОВА Тарас Лозинський.

Читайте також: Ексглава МЗС Дмитро Кулеба прорекламував туристичну перлину Львівщини – Тустань, - ВІДЕО