Вбивство Фаріон: у Львові розпочався суд щодо продовження запобіжного заходу

У четвер, 19 вересня, у Львові розпочалося судове засідання щодо продовження запобіжного заходу підозрюваному у вбивстві Ірини Фаріон В’ячеславу Зінченку. Справу розглядають у Галицькому суді міста Львова.

Про це повідомляє Суспільне.

Судове засідання щодо продовження запобіжного заходу для В’ячеслава Зінченка розпочалося о 13:11. Підозрюваного привезли до зали суду. Участь у попередніх засіданнях у справі він брав за допомогою відеозв’язку.

Адвокат підозрюваного Ігор Сулима перед засіданням розповів Суспільному, що буде просити про продовження запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою, адже його клієнт "боїться за своє життя".

Перед початком судового засідання донька Ірини Фаріон Софія Особа у коментарі Суспільному сказала, що вірить у справедливість суду і буде вимагати для підозрюваного довічного ув’язнення. За її словами, на суд прийшли друзі та родичі Ірини Фаріон.

Після початку судового засідання адвокат Зінченка подав клопотання про відвід двох прокурорів у справі через начебто "дружні стосунки із донькою Ірини Фаріон". Суд пішов до нарадчої кімнати.

Що відомо про вбивство Ірини Фаріон

Ввечері 19 липня невідомий вистрілив у Ірину Фаріон неподалік її дому і втік із місця події. Ірину Фаріон госпіталізували до лікарні святого Пантелеймона з вогнепальним пораненням голови. Мовознавицю прооперували — її стан був критичним. За кілька годин у лікарні повідомили, що попри зусилля медиків, врятувати Ірину Фаріон не вдалося.

Читайте також: Апеляційний суд залишив підозрюваного у вбивстві Фаріон під вартою