Привласнили понад 6 млн грн державних коштів: на Львівщині викрили підрядників

Львівська обласна прокуратура повідомила про підозру двом керівникам підрядних компаній у заволодінні бюджетними коштами, виділеними на відновлення критичної інфраструктури енергетичної галузі. Їм інкримінують заволодіння бюджетними коштами та службове підроблення документів (ч. 5 ст. 191, ч. 1 ст. 366 КК України).

Про це повідомила пресслужба відомства.

За інформацією слідства, у 2022 році державне підприємство провело тендер на закупівлю послуг, переможцем якого стало приватне підприємство. Мова йде про надання послуг перевезення автотрансформаторів з Європи до однієї з українських АЕС, включаючи міжнародні перевезення.

Переможець тендеру залучив підрядника, який, у свою чергу, залучив субпідрядника для виконання робіт. Однак директори підрядних організацій, знаючи, що роботи не були виконані, внесли неправдиві дані до офіційних документів. Зокрема, акти надання послуг містили недостовірні відомості про обсяги виконаних робіт і їхню вартість.

Це стосувалося, зокрема, міжнародних перевезень, які не були здійснені, оскільки трансформатори були доставлені в Україну за рахунок закордонних партнерів. В результаті суб’єкти господарювання безпідставно отримали понад 6 млн грн.

Ці кошти були виділені з державного бюджету на відновлення критичної інфраструктури енергетичної галузі. За клопотанням обвинувачення, на майно підозрюваних накладено арешт. Слідчі дії тривають, і встановлюються всі причетні особи.

Читайте також: На Львівщині жінку збив електровоз: вона загинула