Львів'ян закликають зареєструватись на акцію «Подаруй місту дерево»

На осінню акцію «Подаруй місту дерево» вже зареєструвались близько сотні учасників. Охочі профінансувати та висадити дерево можуть заповнити анкету і вибрати лунку до 20 вересня включно.

Про це повідомили у пресслужбі ЛМР.

За даними управління екології та природних ресурсів Львівської міської ради, цього разу для висадки дерев та кущів пропонують понад 656 лунок: 546 на вулицях та 108 у парках міста. Найбільше вільних лунок є у Сихівському районі. Наразі тут є потреба у 99 деревах та 71 кущі.

«Найбільше вільних лунок є на вулицях: Антоновича, Героїв УПА, Дж. Вашингтона, Личаківській, Виговського, Петлюри, Величковського, Стрийській та проспекті Червоної Калини», – зазначає Галина Микітчак очільниця управління екології та природних ресурсів Львівської міської ради.  

Також можна висадити по декілька дерев у скверах та парках громади: Кривчицькому сквері, сквері на вул. Ряшівській, сквері, обмеженому вул. О. Лушпинського та вул. Калиновою, сквері Йосафата, Личаківському, Левандівському парку та парку 700-річчя Львова.

Загалом у межах акції охочі посадити саджанець можуть вибрати локацію та вид дерева зі сформованого переліку, заповнити заявку, і після оплати долучитися до висадки. Проспонсорувати дерево чи кущ можуть повнолітні українці, іноземці, юридичні особи чи підприємці.

Благодійник, який зголошується за спеціальною формою, оплачує вартість саджанця дерева чи куща, а місто допомагає його привезти, посадити, встановити опори та забезпечити належний догляд.

Долучитись до акції можна заповнивши електронну форму за посиланням. Після опрацювання заявки з вами сконтактують та повідомлять про наявність саджанців, їх вартість та нададуть рахунок на оплату в обраний Вами розсадник.

Читайте також: Куди піти у Львові молоді: добірка безкоштовних подій