На Львівщині водій мікроавтобуса на смерть збив червонокнижного лося - ФОТО

Сьогодні зранку на трасі "Львів — Новояворівськ" сталася ДТП за участі мікроавтобуса та лося. Тварина загинула на місці події.

Про це Суспільному розповіла речниця патрульної поліції Львівської області Катерина Рибій.

За інформацією поліції, 28-річний водій мікроавтобуса "Mercedes Sprinter" зіткнувся на дорозі з лосем, внаслідок чого тварина загинула на місці події.

Як розповів у коментарі Суспільному науковий співробітник Інституту екології Карпат НАН України Андрій-Тарас Башта, останнім часом це не надто рідкісне явище, тому що дичини стало більше. "Очевидно, лось спробував перебігти дорогу. Вага тварини — понад 300 кг. Для легкового авто наслідки зіткнення могли б бути важкими, аж до фатальних для людини", — сказав Андрій-Тарас Башта.

На водія склали протокол за ст. 124 КУпАП (Порушення учасниками дорожнього руху правил дорожнього руху, що спричинило пошкодження транспортних засобів, вантажу, автомобільних доріг, вулиць, залізничних переїздів, дорожніх споруд чи іншого майна). Максимальне покарання за таке порушення — штраф у розмірі двадцяти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян (850 грн).

Через скорочення популяції 9 листопада 2017 року лося внесли до Червоної книги України.

Читайте також: За вихідні патрульні Львівщини зупинили понад два десятки нетверезих керманичів