Завтра у Львові розпочинається тиждень подій від Майстерні міста

Вже завтра, 26 серпня, у Львові стартує тиждень Майстерні міста 2024. В рамках урбаністичного фестивалю відбудуться понад 85 подій: висадки рослин, розвиток громадських просторів, лекції, воркшопи та незвичні екскурсії. Організатори розповіли як та які саме простори у місті змінюватимуть.

Про це повідомили у пресслужбі ЛМР.

Події Майстерні міста 2024 покликані розвивати партисипацію, тобто залучати мешканців до спільнотворення змін у місті. З десяток заходів майстерні матимуть тверді результати – це видимі та корисні зміни у просторі міста, створені руками для подальшого користування мешканцями.

Організатори підготували перелік таких подій:

26 серпня

10:00-13:00 «Краса врятує світ» – висадка рослин на прибудинковій території (вул. Лінкольна 51).

Це ініціатива мешканців багатоквартирного будинку, які хотіли б мати поруч з будинком громадський простір, де старші люди могли б проводити своє дозвілля, час на свіжому повітрі і доглядати за рослинами. Вони звернулись до Майстерні з ідеєю висадити рослини біля свого помешкання і вже 26 серпня ми будемо всі разом допомагати втілювати цю мрію в життя

27 серпня

12:00-16:00 – створення громадського простору у Лисиничах.

Зараз в селі Лисиничі немає простору для спільного проведення часу та інтеграції мешканців. Тож мета події – створення універсального простору, який об'єднає елементи існуючого спортивного майданчика для дітей та майбутнього скверу, щоб кожен з мешканців громади міг знайти для себе тут цікаві та корисні заняття. Перший крок у втіленні цієї ідеї – створення еко-простору. В рамках події спільно з мешканцями громади облаштуємо простір "вуличними меблями" та посадимо рослини.

28 серпня

15:00-20:00 у – облаштування відпочинкової зони на вул. Шафарика.

Цей проєкт подали студенти Львівської національної академії мистецтв, які під час навчання досліджували прибудинкову територію на вул. Шафарика та спілкувались із мешканцями в рамках дипломної роботи. Результатом цього став розроблений план по переоблаштуванню території, який студенти подали на реалізацію під час Майстерні міста. Мета цього заходу – створити затишний простір для відпочинку та об’єднати мешканців у дружню спільноту. Якщо ви хочете зробити свій двір кращим і познайомитися з сусідами, приєднуйтесь! Чекаємо вас біля головного входу житлового комплексу на вул. Шафарика, 6.

29 серпня

10:00-20:00 – створення громадського простору біля продовольчого банку “Тарілка” на вул. Кульпарківська, 158.

Готуємося займатися різними активностями: від фарбування стін та встановлення вуличних меблів до висадки рослин у внутрішньому дворику продовольчого банку “Тарілка”. В рамках минулорічної Майстерні Міста тут створили громадський простір біля головного входу. Тож цьогоріч будемо розвивати його.

30 серпня

10:00-17:00 – облаштування громадського простору на території Ветеринарного університету.

На території університету є декілька зелених зон, в одній з таких створимо зону відпочинку, яка дасть можливість студентам та мешканцям міста насолоджуватись природою та відпочивати. Під час Майстерні міста плануємо створити тут вуличні меблі з європалетів.

30 серпня

16:00-20:00 – Спільнотворення будиночка садівника у просторі “Розсадник” на вул. Мушака, 58 (парк "Залізна Вода").

У міському просторі садівництва та городництва “Розсадник” з’явився будиночок садівника. Тож спільно з мешканцями ми будемо майструвати, фарбувати та облаштовувати його, паралельно долучаючись до лекцій про городництво та рослинництво.

31 серпня

11:00-13:00 – створення високих грядок у сквері на Чернігівській-Пекарській (вул. Чернігівська, 21).

Спільно ми змайструємо високі грядки, посадимо в них трави та прянощі, поспілкуємось про висадку та догляд за рослинами. А також обміркуємо – яким може бути сквер по вул.Чернігівській - вул.Пекарській.

Охочих долучитись до творення міських просторів, а також відвідування цікавих лекцій, екскурсій та воркшопів в рамках Майстерні міста запрошують долучатись. Програму та реєстрацію шукайте за посиланням. Також можете знайти заходи у своєму районі.

Відвідувачі подій Майстерні міста можуть взяти участь у квесті та позмагатися за призи від партнерів майстерні. Цього року серед партнерів є Gorgany, Terra Incognita, E-Wings, Dodo Socks, видавництво Vivat, Альтернативна Кава та Театр Лесі. Умови участі та реєстрація – тут.

Читайте також: У Львівській громаді на е-платформі Prozorro відбудуться три земельні аукціони